2013-01-12 07:17:05
Φωτογραφία για Θα δώσουν μετάλλιο τιμής σε Αμερικανό στρατιώτη
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να απονείμει το υψηλότερο στρατιωτικό μετάλλιο τιμής σε έναν... Αμερικανό στρατιώτη για τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης στο Αφγανιστάν το 2009, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκό Οίκος.

Ο Κλίντον Ρομέσα, πρώην λοχίας, θα λάβει το Μετάλλιο Τιμής και θα γίνει ο τέταρτος εν ζωή παραλήπτης από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ, την τελευταία δεκαετία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα απονείμει το βραβείο σε τελετή που θα διεξαχθεί στον Λευκό Οίκο στις 11 Φεβρουαρίου.

Οκτώ Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση της 3ης Οκτωβρίου 2009 στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρη μάχης, ο Ρομέσα ζήτησε ενισχύσεις και κατάφερε να εξουδετερώσει πολλά εχθρικά μέτωπα παρά τις πληγές που είχε υποστεί. Ο Ρομέσα «άνοιξε το δρόμο» προκειμένου να φτάσει ιατρική βοήθεια στους τραυματίες, ενώ μαζί με την ομάδα του περισυνέλεξαν τα σώματα των νεκρών στρατιωτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ