2013-01-12 07:25:03
Φωτογραφία για «Πανεθνική κινητοποίηση για να τιμωρήσουμε τους εχθρούς»
Το Μαλί θα δώσει μία «οδυνηρή και μαζική απάντηση» στους «εχθρούς» του διατράνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ντιοκουντά Τραορέ στο... χθεσινό του διάγγελμα προς το έθνος, τη στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις με ισλαμιστικές ομάδες που ελέγχουν ένα τμήμα της.

«Το έχω τονίσει και το έχω επαναλάβει πως ο πόλεμος δεν είναι δική μας επιλογή. Η επιλογή μας είναι η ειρήνη, ακόμη περισσότερη ειρήνη και ειρήνη για πάντα. Όμως μας επέβαλαν τον πόλεμο. Θα δώσουμε μία οδυνηρή και μαζική απάντηση στους εχθρούς μας», επεσήμανε ο Τραορέ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η κατάσταση στο μέτωπο είναι σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο».

«Με θάρρος, οι ένοπλες δυνάμεις μας, τα παιδιά του τόπου μας αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Με τίμημα το αίμα τους, τη ζωή τους, υπερασπίζονται την απειλούμενη πατρώα γη», υπογράμμισε στο διάγγελμά του ο Τραορέ.

Ο Τραορέ επίσης τόνισε στους συμπατριώτες του πως «ενόψει των τελευταίων εξελίξεων στο θέατρο των επιχειρήσεων, δεν έχω άλλη επιλογή από το να κηρύξω πανεθνική κινητοποίηση, δίπλα στον στρατό του Μαλί με τίμημα την ύστατη θυσία, εάν αυτό χρειασθεί».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ