2013-01-12 07:50:20
Φωτογραφία για Δήμος θέλει μετοχές του Άρη!
Αποκάλυψη-βόμβα από τον Στάθη Τσομίδη, που ανέφερε ότι δήμος της Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει προσφορά για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Άρης.

Το μέλος του Δ.Σ. των «κιτρίνων», αλλά κι επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας που χειρίζεται την αίτηση υπαγωγής του συλλόγου στο άρθρο 99 προέβη σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, στη συνέντευξή του στο Αθλητικό Metropolis.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσομίδης είπε πως: «Ήδη έχουμε την πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ούτε περίεργο ούτε παράνομο. Είναι καινούριοι τρόπο χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου. Οι φορείς της τοπικής εξουσίας έχουν το κάθε δικαίωμα μέσα από τις δικές τους διαδικασίες να προβούν σε ενίσχυση με το αζημίωτο συγκεκριμένων ομάδα. Άρα αυτό το μοντέλο που υπήρχε στον Άρης της Κοινωνίας που είναι και μεγαλομέτοχος μπορεί να ενισχυθεί από φορείς κοινωνικούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».


Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος νομικός:

Για την απουσία δικηγόρων του δημοσίου σήμερα στο δικαστήριο και το πώς το ερμηνεύει ο ίδιος: «Το δημόσιο όντως δεν παρέστη διά των πληρεξούσιων δικηγόρων του. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη βούληση του δημοσίου. Αυτό που είναι γεγονός ότι δεν παρέστη. Όσο για τους υπολοίπους κι εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν παρέστησαν. Είναι σημαντικό επίσης ότι έκαναν παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ οι διοικητικοί υπάλληλοι και αναμένεται η παρέμβαση των νυν ποδοσφαιριστών της ομάδας».

Για το αν αντιπρότεινε η πλευρά Σηφάκη «κούρεμα» 30% αντί για 60% που πρότεινε ο Άρης: «Είναι αληθές αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχει ειδική σχέση με τον κ. Σηφάκη. Το γεγονός ότι κάποιος έχει μία άλφα διαπραγματευτική σχέση δεν σημαίνει ότι αύριο δεν θα αλλάξει. Με περισσότερη προσπάθεια από τη διοίκηση πιστεύω ότι θα επέλθει η συμφωνία».

Για τη στάση της ΕΠΟ: «Από την πρώτη στιγμή που μου ζητήθηκε να ασχοληθώ με την υπόθεση, όλοι μου διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η ΕΠΟ ούτε καν την προσφυγή του Αρη στα πολιτικά δικαστήρια. Η ΕΠΟ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έχει στα χέρια της το δικόγραφο, δεν υπάρχει καμία γνωμοδότηση κανενός νομικού συμβούλου της ΕΠΟ αλλά υπάρχουν συνεχείς διαρροές. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ότι μία ομοσπονδία η οποία διατείνεται για την αυτονομία της ότι μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Αν υπάρχουν νομικά επιχειρήματα να είστε σίγουροι ότι έχουμε απάντηση».

Για τα όσα λέγονται περί παρέμβασης του Γιάννη Ιωαννίδη υπέρ του Άρη: ««Δεν θα διακινδυνεύσει το πολιτικό του μέλλον παρανομώντας για τον Άρη».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Έχουν ήδη μετοχοποιηθεί περίπου 700.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε καρτέλες παραγόντων της ομάδας».
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ