2013-01-12 14:15:14
Φωτογραφία για Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Αυστραλία
Έκκληση για εθελοντές απηύθυναν οι αρχές της Αυστραλίας καθώς για τρίτη εβδομάδα οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική χώρα , υποβοηθούμενες από το κύμα καύσωνα που πλήττει την χώρα , με την θερμοκρασία να ξεπερνά του 50 βαθμούς "Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι αυτές οι φωτιές αυτές εξαπλώνονται ταχύτατα και νέες πυρκαγιές εκδηλώνονται", δήλωσε ο Μπομπ Ρότζερς, υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Νέα Νότια Ουαλία.

Συνολικά μαίνονται 95 ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές. Δώδεκα φωτιές επεκτάθηκαν και τώρα απειλούν νέες περιοχές.

Η Νέα Νότια Ουαλία, η πιο πολυπληθής πολιτεία, έχει τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες στη δύναμη της πυροσβεστικής της υπηρεσίας και περίπου 70.000 εθελοντές.

"Δεν χρειάζεται να είστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου για την κατάσβεση της φωτιάς", τόνισε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικού σώματος στο Κουίνσλαντ Νιλ Γκάλαντ. "Υπάρχουν και άλλες θέσεις στις τάξεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βοηθούν με ρόλο υποστήριξης".


Η Αυστραλία πλήττεται συχνά από φωτιές στα δάση της το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο και στηρίζεται στη συνδρομή των εθελοντών για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο νησί της Τασμανίας που έχει πληγεί δραματικά, οι υπηρεσίες υγείας του νησιού συνιστούν στους κατοίκους να φορούν μάσκες για να προστατευτούν από τη σκόνη και ζητούν από τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την περιοχή στην περίπτωση που οι άνεμοι ενισχυθούν και η φωτιά τεθεί εκτός ελέγχου.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ