2013-01-12 14:20:07
Φωτογραφία για Με γκαζάκια και σε κομματικά γραφεία
Νέες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Κυψέλη.

Στην Αργυρούπολη, στις 3 τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν σε γραφεία της ΝΔ τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Δέκα λεπτά αργότερα στη Γλυφάδα, άγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ και πάλι σε γραφεία της ΝΔ. Και σε αυτή την περίπτωση προκληθήκαν ζημιές. Το μπαράζ των εμπρησμών συνεχίστηκε, στην Κυψέλη, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο γραφείων του κόμματος.

Στη Γλυφάδα, επίσης στις 4:30 τα ξημερώματα, άγνωστοι έριξαν δύο τούβλα σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές.

Νωρίτερα σημειώθηκαν εμπρηστικές υποθέσεις σε ΑΤΜ δύο υποκαταστημάτων της τράπεζας Εurobank στην οδό Κλαζομενών 22 και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παιωνίου, στην Καισαριανή.


Τις επιθέσεις καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, αφήνοντας ξανά αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τοπικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλων κομμάτων, στρέφονται ευθέως εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας.

»Ας ξέρουν οι νυχτοβάτες ότι δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν.

»Καταδικάζονται από όλους τους Έλληνες. Καθολική πρέπει να είναι η καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα».

Απαντώντας στις αιχμές της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με πράξεις τυφλής βίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με πράξεις τυφλής βίας, λέει η Κουμουνδούρου

«Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση πανικόβλητη προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη λίστα Λαγκάρντ και το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η προσπάθεια δημιουργίας ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προωθεί τη... βία, την ανομία και την έλευση των εξωγήινων στον πλανήτη μας.

»H κυβέρνηση και η ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει σχέση ούτε με τους εμπρησμούς γραφείων, ούτε με άλλες πράξεις τυφλής βίας που σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια στο μνημονιακό σύστημα, από το οποίο μάλιστα και αξιοποιούνται. Αυτήν την αυτονόητη καταδίκη μας, η ΝΔ και η κυβέρνηση ηθελημένα φαίνεται να την αγνοούν» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

***

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους πραγματοποιούν απο το πρωί αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια. Περίπου 500-600 άτομα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Β.Σοφίας από Χίλτον έως Σύνταγμα και η Αμαλίας από τη Συγγρού.

Κλειστοί είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στους δρόμους.

Υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας φέιγ βολάν, στα οποία εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από τα Προπύλαια και κατευθύνεται δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Επίσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

Προπορεύεται ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ