2013-01-13 04:19:03
Φωτογραφία για Δήμαρχος σβήνει χρέη...Μουσουλμάνων
Ο Δήμος Αρριανών φρόντισε να διαφημίσει την απόφασή του να παραγράψει οφειλές δημοτών από τέλη ύδρευσης και καθαριότητας για τη χρονική περίοδο από 1-01-1984 έως τις 31-12-2006, αλλά δεν περίμενε ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική διαμάχη μεταξύ κατοίκων του ίδιου Δήμου.

Τα παράπονα από ανθρώπους που ήταν πιστοί στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο όλα τα προηγούμενα χρόνια ή κλήθηκαν έστω και με καθυστέρηση να πληρώσουν ως όφειλαν καταβάλλοντας και τις προσαυξήσεις, καταγράφονται καθημερινά.

Δηλώνουν προβληματισμένοι από το γεγονός ότι οι δημότες αντιμετωπίστηκαν ως δημότες δυο κατηγοριών, δηλαδή αυτοί που πληρώνουν και μάλιστα με προσαυξήσεις τα οφειλόμενα και αυτοί που όχι απλά δεν πληρώνουν προσαυξήσεις αντίθετα τα χρέη τους χαρίζονται και μάλιστα εν μέσω κρίσης και των γνωστών συνεπειών που έχει αυτή στα οικονομικά του Δήμου Αρριανών και των ΟΤΑ γενικότερα.


Η απόφαση παραγραφής οφειλών που ανέρχονται περίπου σε 1,5 εκ. ευρώ ελήφθη τον περασμένο Μάρτιο με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά η ενημέρωση των δημοτών έγινε με καθυστέρηση και με κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Το απόσπασμα πρακτικού της επίμαχης συνεδρίασης μπορεί να δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια, αλλά η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου, μία δυνατότητα που φυσικά δε χρησιμοποιούν όλοι οι δημότες του Δήμου Αρριανών.

Να σημειωθεί ότι η υπ. αρ. 54/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών αναφορικά με την «Παραγραφή απαιτήσεων του Δήμου Αρριανών», αφού ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα, βρέθηκε νόμιμη από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ-Θρ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ