2013-01-13 09:01:02
Φωτογραφία για Η Google επενδύει 200 εκατ. δολάρια στην αιολική ενέργεια
Ακόμη μία μεγάλη συμφωνία στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανακοίνωσε η Google, με την εξαγορά μεριδίου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε αιολικό πάρκο του δυτικού Τέξας.

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, η ενέργεια που παράγεται ήδη εκεί, από τα τέλη του 2012, αρκεί για να τροφοδοτήσει 60.000 νοικοκυριά.

«Επιδιώκουμε την υλοποίηση έργων όπως το Spinning Spur γιατί, εκτός του ότι παράγουν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια ενισχύοντας την εγχώρια οικονομία, αποτελούν έξυπνη επένδυση», αναφέρει στο επίσημο blog της Google ο επικεφαλής του οικονομικού τομέα του ομίλου. «Προσφέρουν ελκυστικά ανταποδοτικά οφέλη και μας επιτρέπουν να επενδύουμε σε μια μεγάλη ποικιλία περιουσιακών στοιχείων.»

Από το 2010 έως σήμερα, η αμερικανική εταιρεία έχει κάνει 10 επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Spinning Spur είναι το δεύτερο ακριβότερο εγχείρημα για την Google, μετά από την εξαγορά μεριδίου στην κατασκευάστρια ηλιακών πάνελ SolarCity, μια επένδυση ύψους 280 εκατομμυρίων δολαρίων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ