2013-01-13 10:45:02
Φωτογραφία για Εμείς δεν είμαστε από τζάκια Υπουργέ ...Αλλά από ράντζα!
Χρήστος Κων/νου Σταϊκουρας απο 34 χρονών Βουλευτής με έδρα απο γονική παροχή !...Επειδή και τα Ρουσφέτια έχουν όνομα Αλήθεια πόσο η στοιχίζει λειτουργία του ΚΕΥΠ σε ευρώ Σταικούρα ;

Ο πατέρας στον αγώνα, ο υιός στη Βουλή...

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, απο 34 ετών, γιος του τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού , Κώστα Σταϊκούρα, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερες συστάσεις στη Φθιώτιδα, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής.

Δεν χρειάστηκε άλλωστε και ιδιαίτερο τρέξιμο. Αντ αυτού τον αγώνα της εκλογής του τον έδωσε ο πατέρας του.

Ο Κώστας Σταϊκούρας φρόντισε να πάρει από νωρίς το χρίσμα για την υποψηφιότητα του γιου του, κάτι που έκανε έξαλλους τους υπόλοιπους υποψηφίους της ΝΔ στο νομό όπως τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θ. Γιαννόπουλο.

Ο πόλεμος που έκαναν οι τρεις παλαίμαχοι της ΝΔ στο νέο υποψήφιο πληρώθηκε ακριβά. Μεγαλύτερος χαμένος από όλους ο Θ. Γιαννόπουλος, ο οποίος κόπηκε από υφυπουργός.


Οπως ήταν αυτονόητο, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε κάθε μέσο και επιρροή για να διασφαλίσει την εκλογή του γιου του.

Ο πατέρας του σημερινού υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα Κωνσταντίνος Σταϊκούρας ήταν και στενός συνεργάτης του πρώην βουλευτή και Υπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Καλατζή που είχε τη φήμη μεγάλου ρουσφετολόγου !

Απο ρουσφέτι Απο αναφορά του ίδιου του Καλανζή σε επίσκεψη του σε σχολή της Χωροφυλακής στη Ρόδο ... Ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου ένας χωριάτης.-Καλημέρα Βαγγέλη/-Καλημέρα Θανάση, κάτσε, και στρογγυλοκάθισε/- Βαγγέλη θέλω να βάλς του πιδίμ στη Χουρουφυλακή/ -Πόσο χρονών είναι;/- Είναι 23/ -Πήγε στρατιώτης; -Ναι, τέλειωσε.

Παίρνω τηλέφωνο το Σκορδαρά. (Ανώτερος Διοικητής στη Λαμία).

-Ηλία, Καλημέρα/ -Τα σέβη μου κ. Υπουργέ/- Άστα τα σέβη σου και γράψε/ -Γράφω/ -Θα έρθει ο τάδε στο γραφείο σου, να τον κατατάξεις στη χωροφυλακή/- Μάλιστα.

-Πάρε το γιο σου και πήγαινε στο Σκορδαρά, είπα στο Θανάση./-Γεια σου Βαγγέλη και σ’ ευχαριστώ/ -Άμε στο καλό.Ύστερα από μερικές μέρες, με παίρνει ο Σκορδαράς.

-Κύριε Υπουργέ, δεν κάνει για τη χωροφυλακή ο νεαρός/-Γιατί, τι έχει; /-Δε βγαίνει στο ανάστημα /- Πόσο είναι; /-Είναι 1,60, ενώ η εγκύκλιος λέει, οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον 1,63.

-Εγώ Ηλία–του είπα-σου τον έστειλα να τον ντύσεις και όχι να τον μετρήσεις»/ -Μάλιστα κ. Υπουργέ/- Άντε μπράβο και, σε ευχαριστώ.

Ο Ανώτερος κατέταξε τον «κοντό»-συνέχισε να μας λέει- και όπως μαθαίνω, ο «κοντός» έγινε και υπαξιωματικός αυτά τα καλά ε[ι πατέρα Σταικούρα!

50 χρόνια μετά τίποτε δεν άλλαξε .... Κατόπιν ενεργειών μου!

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ξεκινά πάλι την λειτουργία του ως κέντρο κατάταξης το ΚΕΥΠ που ήταν κλειστό πάνω από ένα χρόνο τώρα. Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη φτάνει στην Λαμία η πρώτη σειρά κατάταξης ενώ θα παρουσιάζονται νεοσύλλεκτοι κάθε δίμηνο και έξι σειρές τον χρόνο.

Πρωταγωνιστής στην προσπάθεια ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που με μία λακωνική του δήλωση αφήνει περιθώρια και για ΑΕΙ.

Εκεί που κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία εξέλιξη, μια μεθοδική και ήρεμη προσπάθεια, χωρίς επικοινωνιακά χαρακτηριστικά φέρνει αποτέλεσμα.

Εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι το ΚΕΥΠ αποτελεί ένα παρελθόν όπου εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο σταμάτησε να δέχεται νεοσύλλεκτους, εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι η οποιαδήποτε ανατροπή ήταν υπόθεση εργασίας και μόνο, τα πράγματα δείχνουν ότι μπορούν να ανατραπούν.

Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη φτάνει στο ΚΕΥΠ η πρώτη σειρά οπλιτών και ΥΕΑ μετά την ανάπαυλα. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες στο ΚΕΥΠ αναμένεται να καταταγούν οπλίτες αλλά και ΥΕΑ απ’όλη την χώρα, ζωντανεύοντας και πάλι μία ιστορική παράδοση από την δεκαετία του ’60 που κρατά για την περιοχή.
veteranos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ