2013-01-17 08:51:02
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη για το φόρος πολυτελούς διαβίωσης
Θα ήθελα να αναφερθώ στον επιβληθέντα πρόσφατα "φόρο πολυτελούς διαβίωσης" και ειδικότερα στο μέρος που αφορά τα αυτοκίνητα και να αναρωτηθώ τα εξής:

Γιατί μας άφησαν να πληρώσουμε πρώτα τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και μέσα σε 10 μέρες επιβάλλουν αυτόν τον "ληστρικό" φόρο που μάλιστα ισχύει άμεσα? Άραγε δεν το ήξεραν από πριν ώστε να ενημερώσουν τους πολίτες που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας καταθέτοντας ενδεχομένως τις πινακίδες τους? Γιατί δεν αφήνουν το τρέχον έτος ως περιθώριο για να αποφασίσει κάποιος αν θέλει και μπορεί να κρατήσει το αυτοκίνητό του ή όχι??? Από την άλλη μεριά πώς κρίνουν την "ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ"??? Μόνο και μόνο από το γεγονός πως κάποιος έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο "μεγάλου" κυβισμού που πριν από λίγα χρόνια μας προέτρεπαν να αγοράσουμε? Γιατί δεν εξετάζουν την γενικότερη οικονομική κατάσταση του κατόχου του αυτοκινήτου? Πότε το αγόρασε, με τι χρήματα, κάτω από ποιες συνθήκες? Έχει ακόμα μεγάλα εισοδήματα? Έχει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία? Έχει σημαντικές καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό? Έχει στην κατοχή του δεύτερο ή τρίτο αυτοκίνητο? Ζει όντως "πλουσιοπάροχα" ή μήπως παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει και να συντηρήσει ένα αυτοκίνητο που αγόρασε κάποτε κάτω από άλλες συνθήκες και τώρα του έμεινε στα χέρια γιατί βεβαίως πουθενά δεν μπορεί να το δώσει στις μέρες μας?

Θεωρώ εντελώς απαράδεκτη και άδικη αυτή την απόφαση των κυβερνώντων που το μόνο που θα πετύχει είναι να οδηγήσει χιλιάδες ακόμα πολίτες στα γκισέ των εφοριών για κατάθεση των πινακίδων τους, χωρίς βεβαίως να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που έχουν υπολογίσει.

Μέχρι εδώ κύριοι! Φτάνει πια!

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ