2013-01-17 17:06:03
Φωτογραφία για Eρώτηση Κ. Κατσαφάδου για ένταξη στην ειδική κατηγορία υποψηφίων στις σχολές εμπ. ναυτικού με γονείς η αδέλφια με αναπηρία άνω του 80%
από το Γραφείο Τύπου

Να ενταχθούν στην ειδική κατηγορία οι υποψήφιοι σπουδαστές στις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού που έχουν γονείς ή αδέλφια με βαριά αναπηρία, άνω του 80%, και νοητική στέρηση, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Στην ερώτηση, ο βουλευτής διευκρινίζει πως οι υποψήφιοι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που θα εισαχθούν με την ποσόστωση της συγκεκριμένης κατηγορίας, θα αποτελέσουν στήριγμα για γονείς και αδέλφια με βαριά αναπηρία, ενώ κάνει σαφές ότι η ένταξή τους στην ειδική κατηγορία, δεν συνιστά προνομιακή μεταχείριση.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κ. Κατσαφάδου, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Το θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή σπουδαστών και σπουδαστριών στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, περιλαμβάνει την εισαγωγή σε ποσοστό 10% υποψηφίων, που εκτός των τυπικών προσόντων που προβλέπονται, είναι:


α. Τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και θυμάτων πολέμου και εθνικής αντίστασης.

β. Τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και θυμάτων ειρηνικής περιόδου.

γ. Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

Αυτές οι ειδικές κατηγορίες δεν συμπεριλαμβάνουν υποψηφίους που έχουν γονείς ή αδέλφια με βαριά αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω και νοητική στέρηση.

Σε μία εποχή που η κοινωνική αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αποτελούν τα μεγάλα ζητούμενα, κρίνεται επιβεβλημένη αυτή η αλλαγή για ουσιαστικούς και κοινωνικούς λόγους.

Μέσα από την επαγγελματική τους αποκατάσταση, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που θα εισαχθούν με την ποσόστωση της συγκεκριμένης κατηγορίας, θα αποτελέσουν στήριγμα για γονείς και αδέλφια με βαριά αναπηρία.

Αξίζει να επισημανθεί, πέραν των αυταπόδεικτων κοινωνικών κριτηρίων, ότι η ένταξή τους στην ειδική κατηγορία, δεν συνιστά προνομιακή μεταχείριση, ούτε διευρύνει τα όρια της ειδικής κατηγορίας.

Άλλωστε τα τέκνα ή αδέλφια αναπήρων πολέμου και εθνικής αντίστασης, που αποτελούν την πρώτη ομάδα της ειδικής κατηγορίας, έχουν εκλείψει με την πάροδο του χρόνου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η ένταξη στην ειδική κατηγορία των υποψήφιων σπουδαστών και σπουδαστριών των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που έχουν γονείς ή αδέλφια με βαριά αναπηρία, άνω του 80%, και νοητική στέρηση.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ