2013-01-21 10:06:59
Φωτογραφία για Τα βίντεο του Mall «καρφώνουν» τέσσερις ένοπλους για την βομβιστική επίθεση -Φόβοι για νέο χτύπημα
Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου Mall που έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δείχνει τουλάχιστον τέσσερα άτομα οπλισμένα να βρίσκονται στο χώρο πριν από την έκρηξη της βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr oι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν εκτιμούν πως στο χώρο του εμπορικού κέντρου βρίσκονταν τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα τα οποία πιθανότατα ήταν όλα οπλισμένα, προκειμένου να προσφέρουν κάλυψη στους συνεργούς τους, οι οποίοι θα τοποθετούσαν τη βόμβα – χύτρα, η οποία περιείχε ΑΝΦΟ, ζελατοδυναμίτιδα στο σταντ με τις εφημερίδες.

Μία ακόμα σημαντική εκτίμηση που κάνουν από την αντιτρομοκρατική είναι πως ανάμεσα στους βομβιστές του Mall ήταν δύο ή τρία μέλη από την αιματηρή ληστεία της Πάρου, το καλοκαίρι, όπου είχε δολοφονηθεί ένας πολίτης. Οι υπόλοιποι που συμμετείχαν ήταν νέα ή ασύλληπτα μέλη που σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αφού ο τρόπος με τον οποίο χτύπησαν θυμίζει τη συγκεκριμένη οργάνωση.


Βέβαια δεν αποκλείεται, όταν οι βομβιστές εμφανίσουν μία προκήρυξη, να έχουν βαφτίσει την οργάνωση με άλλο όνομα..

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ και για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ αφού τα δύο συνεχή χτυπήματα στα γραφεία της ΝΔ και στο Mall -τα οποία μπορεί και να μην σχετίζονται- δείχνουν πως οι τρομοκράτες και στις δυο περιπτώσεις ρίσκαραν, αφού ήθελαν και κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν χτυπήματα εντυπωσιασμού.

Η αναβίωση της βαριάς τρομοκρατίας έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ, αφού όπως φαίνεται από το χτύπημα στη ΝΔ οι δράστες διαθέτουν βαρύ οπλισμό, ενώ από το χτύπημα στο Mall αποδεικνύει πως οι δράστες έχουν τεχνογνωσία, αλλά και επιχειρησιακές ικανότητες. Ωστόσο το πιο ανησυχητικό είναι πως στην ανάγκη που δείχνουν οι δράστες για χτυπήματα εντυπωσιασμού στον εντυπωσιασμό, αδιαφορούν για τον κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ