2012-03-28 04:16:35
Φωτογραφία για Από τον Ιούλιο του 2009 ήξερε ο Μπέζας πως το έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 10% και...
...μας κορόιδευε όλους μιλώντας για 3,7% δημιουργώντας την κρίση δανεισμού της Ελλάδας που μας οδήγησε στο μνημόνιο!

Σε έγγραφες απαντήσεις τους σχετικά με το έλλειμμα του 2009 ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντεμάχερ και ο πρώην επίτροπος Οικονομικών (και νυν Ανταγωνισμού) Χοακίν Αλμούνια αναφέρουν ότι τα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας ήταν προβληματικά πολύ πριν το 2009 και παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση από το 2010, η οποία σήμερα επιδέχεται περαιτέρω επέκταση.

Ο κ. Αλμούνια σημειώνει, μεταξύ άλλων στην απάντησή του, πως όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στην Ελλάδα (ανάμεσά τους και ο Μπέζας) και στην Ευρώπη είχαν επίγνωση των κινδύνων από μια ενδεχόμενη κρίση το 2009, αν και είναι γενικά «εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να προβλεφθεί ανά πάσα στιγμή πόσο γρήγορα θα εκδηλωθεί μια κρίση σε κάθε χώρα».

Με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει (και τον Μπέζα) από τον Ιούλιο του 2009, ότι το έλλειμμα της Ελλάδας ήταν ενδεχόμενο να υπερβεί το 10% του ΑΕΠ, παρά τον επίσημο ετήσιο στόχο του 5%, ενώ οι ανησυχίες της Επιτροπής για τα «ασθενή βασικά οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας που υφίστανται επί πολλά έτη», αποτυπώνονταν στις εκθέσεις της.
892fm.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ