2012-03-28 05:36:04
Φωτογραφία για Με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα έμεινε η Ιαπωνία
Τον τελευταίο αντιδραστήρα που είχε σε λειτουργία έκλεισε τη Δευτέρα για λόγους συντήρησης η ΤΕPCO, η εταιρεία που διαχειρίζεται... το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Αυτό σημαίνει ότι από τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας σήμερα λειτουργεί μόνο ένας.

Η απόφαση της TEPCO να κλείσει τον αντιδραστήρα 6 στο πυρηνικό εργοστάσιο Kashiwazaki Kariwa, εντείνει τις ανησυχίες για σοβαρές ελλείψεις σε ρεύμα το καλοκαίρι, που κορυφώνεται η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια.

Ο μοναδικός πυρηνικός αντιδραστήρας που βρίσκεται σε λειτουργία σήμερα στην Ιαπωνία αναμένεται επίσης να κλείσει στις 5 Μαΐου για λόγους συντήρησης.

Για να αποφύγουν τις διακοπές ρεύματος, οι εταιρείες ηλεκτρισμού έθεσαν και πάλι σε λειτουργία τις παλιές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και ζήτησαν από τους πολίτες να μην υπερκαταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επαναλειτουργήσουν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική Αρχή Πυρηνικής ασφάλειας προς το παρόν εξετάζει τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διεξήχθησαν στα πυρηνικά εργοστάσια για να διαπιστωθεί αν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ακραία φαινόμενα όπως το τσουνάμι.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει δημόσια στήριξη, κάτι που με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται αρκετά δύσκολο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ