2013-01-25 10:36:03
Φωτογραφία για Διώξεις σε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της ΑΚΤΩΡ
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση κατασκευής σήραγγας στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε έξι στελέχη και υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ και σε υπεύθυνους της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα μετά την προκαταρκτική εξέταση που ολοκληρώθηκε.

Οι διώξεις κατά του νυν και πρώην προέδρου και άλλων στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ που ήταν υπεύθυνοι για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, αφορούν απιστία στην υπηρεσία επειδή φέρονται να χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα τεχνάσματα που προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Οργανισμού. Η κατηγορία είναι ότι δεν εισέπραξαν τις ρήτρες οι οποίες είχαν μπει στη σύμβαση του έργου, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε παρά τις αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις. Από την παράλειψη αυτή η ΕΡΓΟΣΕ ζημιώθηκε 1.500.000 ευρώ, άλλα 2.000.000 ευρώ διότι δεν καταβλήθηκε αποζημίωση από την εταιρεία και 770.000 ευρώ από άλλη παράλειψη.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας ΑΚΤΩΡ διώκεται για άμεση συνέργεια στην απιστία και ηθική αυτουργία στην πράξη της ελάττωσης της περιουσίας. Μεγάλη ζημιά καταγράφεται στο πόρισμα της προκαταρκτικής και από την τροποποίηση των συμβάσεων που σύμφωνα με τους εισαγγελείς έκανε η κατασκευάστρια εταιρεία και το ύψος της φτάνει τα 31 εκατομμύρια ευρώ.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ