2013-01-25 14:28:06
Φωτογραφία για Urban (& minimal) living στη Θεσσαλονίκη
 

Ένα μικρό διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη γίνεται προσωπικός χώρος πειραματισμού και έμπνευσης για έναν interior designer. Ετερόκλητα στοιχεία συνδυάζονται και δημιουργούν ένα αρμονικό περιβάλλον με φρέσκες ιδέες.

Το διαμέρισμα των 90 τ.μ. βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας καινούργιας πολυκατοικίας και έχει τη μορφή μεζονέτας. Ο interior designer Γιώργος Μαλινδρέτος, που είναι και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, διαφοροποίησε τους χώρους ενοποιώντας το κάτω επίπεδο και δημιουργώντας ένα στούντιο όπου το καθιστικό και η κουζίνα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και ο πάγκος της κουζίνας εκτελεί χρέη τραπεζαρίας. Μια απέριττη σκάλα οδηγεί στο επάνω επίπεδο, που είναι ανοιχτό στο χώρο, και εκεί βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα με το μπάνιο της.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του καθιστικού είναι το κρεμαστό τζάκι, που επιλέχθηκε για το στυλ του, αλλά και για εξοικονόμηση χώρου και αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τα δύο καθιστικά. Αριστερά, ο γκρι καναπές της Vitra συνδυάστηκε με τραπέζι από παλιό ξύλο και ρόδες. Η σύνθεση ολοκληρώνεται από μια έθνικ πολυθρόνα από τροπικό ξύλο. Δεξιά, ο καναπές-οντάς σχεδιάστηκε από τον ιδιοκτήτη. Τα ξυλόγλυπτα τραπεζάκια και οι διακοσμητικοί βούδες ολοκληρώνουν το oriental στυλ.


 

Το σπίτι έχει modern japanese στυλ με design αναφορές και έργα τέχνης που φανερώνουν pop κουλτούρα. Η κουζίνα είναι πολύ αφαιρετική και εμπνευσμένη και σχεδόν εξαφανίζεται στο χώρο. Σχεδιάστηκε από τον ιδιοκτήτη και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Tripani στην οποία είναι σχεδιαστής. Η νησίδα εξυπηρετεί τρεις λειτουργίες αφού εκτός από το έπιπλο που φιλοξενεί την κουζίνα και το νεροχύτη είναι και η τραπεζαρία του σπιτιού. Τα stools «One», που σχεδίασε ο Konstantin Grcic για τον οίκο Magis, ταιριάζουν πολύ με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις φόρμες των όγκων.

Η κρεβατοκάμαρα σχεδιάστηκε επίσης από τον ιδιοκτήτη. Πρόκειται για μια απέριττη σύνθεση από σκούρο ξύλο, ένα χαμηλό κρεβάτι που προεκτείνεται σε κομοδίνα-πάγκους. Το ρόλο του κεφαλαριού ουσιαστικά παίζει το τοιχίο που βλέπει στο καθιστικό.

Τα έργα τέχνης και τα προσωπικά αντικείμενα από ταξίδια δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα όπου το design συνυπάρχει με την άνεση και τη λειτουργικότητα.

http://www.missbloom.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ολυμπιακός (κερδί)ζει ακόμη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ολυμπιακός (κερδί)ζει ακόμη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ