2013-01-26 03:19:04
Φωτογραφία για Πώς είναι να ζεις σε χωριό με θερμοκρασία που φτάνει τους -70 βαθμούς;
Καλώς ορίσατε στο χωριό Oymyakon της Ρωσίας! Το πιο παγωμένο χωριό στον κόσμο που -ω! τι ειρωνεία!- ονομάζεται «νερό που δεν παγώνει»!

Εδώ οι κάτοικοι έχουν ζήσει σε συνθήκες απόλυτου ψύχους, με θερμοκρασία που άγγιξε τους -71° C (συνέβη το 1924). Συνήθως κινείται γύρω στους -50° C .

Εδώ τα πράγματα λειτουργούν με έναν διαφορετικό τρόπο απ' ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι δεν σβήνουν σχεδόν ποτέ τις μηχανές των αυτοκινήτων τους, φοβούμενοι πως δε θα ξαναπάρουν μπροστά! Το διπλανό χωριό είναι σε πολύ μακρινή απόσταση (θέλει 3 μέρες με το αυτοκίνητο), όλοι οι δρόμοι είναι παγωμένοι, ενώ μόλις το 2008 φτιάχτηκε εσωτερική τουαλέτα στο σχολείο, το οποίο κλείνει μόνο και εφόσον η θερμοκρασία κάτω των -52 βαθμών Κελσίου!

Επίσης, όταν κάποιος πεθάνει, για να ταφεί θα πρέπει να σκάβουν 3 μέρες, γιατί λόγω ψύχους θα πρέπει να αποψύξουν πρώτα το χώμα, να βάλουν δηλαδή μια φωτιά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας λάκος. Αυτό επαναλαμβάνεται αρκετές φορές και σε 3 μέρες η δουλειά έχει γίνει.

"Σϊγουρα έχει κρύο και για να βγούμε έξω πρέπει να φορέσουμε ό,τι πιο ζεστό έχουμε, όμως εδώ είναι το σπίτι μας και είμαστε εντάξει", λέει κάτοικος του χωριού.
e-radio.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ