2012-03-28 10:58:22
Φωτογραφία για ANOIXTH ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Προεκλογικός «πυρετός» στο ΠΑΣΟΚΗ επίσημη πρώτη του Φαήλου Κρανιδιώτη –  Ποια ονόματα προκρίνει για τα ψηφοδέλτια η ΝΔ 

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά του Φ.Κουβέλη. Παράλληλα, απέρριψε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την νεοφιλελεύθερη, ενώ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, το πρωί της Τετάρτης, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχει ασπαστεί νεοφιλελεύθερες απόψεις και υπηρετεί συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, πράγματα τα οποία εγώ δεν μπορώ να δεχθώ».

Η κ. Κατσέλη εξήγησε τα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων, σημειώνοντας ότι για την μείωση των κατώτερων μισθών «η σύγκρουση δεν έγινε με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αλλά με κάποια συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας, όπως επιχειρηματίες και τραπεζίτες».


Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας επέκρινε αυτήν την τακτική, λέγοντας πως θα βουλιάξει τη χώρα και τάχθηκε υπέρ της εξυπηρέτησης του κοινωνικού και του δημοσίου συμφέροντος.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, δεδομένου του χαμηλού ποσοστού που καταγράφει η Κοινωνική Συμφωνία στις δημοσκοπήσεις, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ανοιχτή σε κάτι τέτοιο, στη βάση προγραμματικής σύγκλισης.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρθηκε μόνο στα δύο αυτά κόμματα.

«Μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όχι σε όλα, αλλά τώρα κάνει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ. Κουβέλης λέει ότι οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τηρηθούν. Εμείς λέμε ότι οι δεσμεύσεις κακώς ελήφθησαν και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αλλάξουμε αυτό» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ανάγκη «συγκρότησης ενός νέου συνασπισμού εξουσίας» με βασικό στόχο την εναλλακτική πρόταση απέναντι στο «κόμμα του μνημονίου».

Προεκλογικός «πυρετός» στο ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη, σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται και επισήμως από χθες το ΠΑΣΟΚ, που «βλέπει» κάλπες στις 6 Μαΐου. Σήμερα αναμένεται - εκτός μεγάλου απροόπτου - η ανακοίνωση της σύνθεσης της πολυπληθούς Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής που θα επωμιστεί και το μεγαλύτερο βάρος των όσων πρέπει να γίνουν ως τις εκλογές, ενώ αύριο αναχωρεί για το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο τελευταίος θα επισκεφθεί την Κύπρο, αγαπημένο πρώτο προορισμό πάντως του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού... Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τις αρμόδιες κυπριακές αρχές τόσο το θέμα της υφαλοκρηπίδας όσο και της ΑΟΖ.

Χθες πάντως, κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του φέρεται να υποστήριξε πως «έχουμε εγκλωβιστεί γεωγραφικά στο Αιγαίο και νομικά στην υφαλοκρηπίδα», ενώ θα έπρεπε κατά τη γνώμη του «να συζητάμε γεωγραφικά για Ανατολική και Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Ελλάδας, και νομικά για θαλάσσιες ζώνες». Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έκανε λόγο για «λαθρεμπόριο πατριωτισμού» που διεξάγεται και «αποκρύπτει την αδράνεια των τελευταίων δέκα ετών τουλάχιστον για αυτά τα ζητήματα».

Αφού παρουσιάστηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος, με συντονιστή τον Βασίλη Γερανίδη και μέλη τον υπεύθυνο Οργανωτικού του κόμματος πλέον Ευάγγελο Αργύρη και τους Βασίλη Έξαρχο, Κώστα Ασκούνη, Γιάννη Σγουρό, Μαρία Αναγνωστοπούλου και Γιώτα Γαζή, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις – κλειδιά στο κόμμα που αποκτά πια «βενιζελικό» χαρακτήρα. Για του λόγου το αληθές, διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Στέλιος Αγγελούδης, γενικός διευθυντής στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου η Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Δίνοντας το στίγμα για «λιτή» και με μικρό προϋπολογισμό προεκλογική εκστρατεία, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν αφίσες και προεκλογικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έριξε το βάρος στον «πολιτικό λόγο» και την προσωπική επαφή με τους πολίτες, προκειμένου το κόμμα να απαντήσει στην «αγωνία για το αύριο, με σχέδιο και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Υπέρ του τελευταίου τοποθετήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις επισημάνσεις του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του Κώστα Πανταζή ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές με βασικά επιχειρήματα το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το PSI, αλλά θα πρέπει να εμφανίσει πρόγραμμα με προοδευτικό χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, για την επόμενη Παρασκευή 6 Απριλίου προγραμματίζεται η σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ αυτή δεν αποκλείεται να επαναληφθεί λίγες μέρες αργότερα, την Μεγάλη Τετάρτη, για να εγκρίνει το σώμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Για τα τελευταία, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ανανέωση σε ποσοστό 60%, πλην όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το τι μέλλει γενέσθαι με τους διαγραφέντες βουλευτές.

Όσον αφορά την ''γαλάζια πολυκατοικία'' σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ανακοινωθεί από την ΝΔ η επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματος. Σε αυτή θα συμμετέχει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας και υπεύθυνος τομεάρχης εσωτερικών είχε συχνές επαφές με τον Πρόεδρο της ΝΔ με τον οποίο συζήτησαν την στρατηγική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα στις εκλογές. Παράλληλα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε συναντήσεις στην Ρηγίλλης – στη νέα έδρα του ινστιτούτου – με φορείς από την τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ.

Εκτός από τον Πρόεδρο της ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην επιτροπή εκλογικού αγώνα αναμένεται να συμμετέχουν ο Γραμματέας Κ.Ε Αν. Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αν. Παπαμιμίκος, ο γραμματέας οργανωτικού Κ. Ζωντανός και οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαράς Χρ. Λαζαρίδης, Γιάννης Μιχελάκης και Γ. Μουρούτης. Στην συγκεκριμένη ομάδα αναμένεται να προστεθούν και άλλα μέλη όπως ο Δ. Πτωχός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα social media στα οποία θα δώσει μεγάλη έμφαση την προεκλογική περίοδο η ΝΔ.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κρίνεται από στελέχη της ΝΔ ιδιαιτέρως σημαντική καθώς έχει μεγάλη εμπειρία από προεκλογικούς αγώνες εθνικών εκλογών, την οποία δεν διαθέτει η «στενή ομάδα» του Αντώνη Σαμαρά. Η πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμάράκη θα είναι απόψε στην Κηφισιά.

Η επίσημη πρώτη του Φαήλου –  Ποια ονόματα προκρίνει για τα ψηφοδέλτια η ΝΔ 

Περίπου 40 βουλευτές και στελέχη της ΝΔ θα μιλήσουν σήμερα σε εκδηλώσεις στις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου. Ωστόσο και πριν ανακοινωθούν και επίσημα τα ψηφοδέλτια τα οποία θα αναβληθούν για λίγες ημέρες, η ΝΔ στην ανακοίνωση της για τις περιοδείες σε περιοχές της Αττικής συμπεριλαμβάνει τα πρώτα πρόσωπα τα οποία όπως όλα δείχνουν θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Τα ονόματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των περιοδειών και δεν είναι βουλευτές είναι τα εξής: Φαήλος Κρανιδιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Άννα Καραμανλή, Τάνια Ιακωβίδου, Γιώργος Βερναδάκης, Νότης Μηταράκης, Μενέλαος Δασκαλάκης, Μανώλης Αγγελάκας, Κώστας Κατσαφάδος, Αλέξανδρος Αρβανιτάκης και Στέφανος Αγιάσογλου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί νέος κατάλογος με περιοδείες σε περιφέρειες της χώρας προκειμένου και άλλα στελέχη έστω και με αυτό τον τρόπο, αφού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα η ημερομηνία των εκλογών, να πάρουν το «χρίσμα» για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Good... morning-start
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Good... morning-start
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ