2013-01-28 22:03:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Φωτίστηκε το άγαλμα του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου
Συνεργεία της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων, προχώρησαν στην επισκευή και αποκατάσταση των σπασμένων πλακών, γύρω από το άγαλμα του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας). Το ανέδειξαν δε, με τον κατάλληλο φωτισμό, που έλειπε από το συγκεκριμένο σημείο της πλατείας.

Με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκε από το Δήμο και ειδικότερα, από την Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος, το άγαλμα μιας από τις ιστορικές μορφές της Πάτρας.

O Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, ήταν επιφανής Αχαιός πολιτικός, νομικός και οικονομολόγος, πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 1924 - 1925. Γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1875 στην Πάτρα και πέθανε το 1958. Ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος ήταν βιβλιόφιλος, πολύγλωσσος και η βιβλιοθήκη του αριθμούσε 30.000 τόμους. Σήμερα αποτελεί τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάτρας. Προς τιμήν του, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας φέρει το όνομά του. Η οικία του σώζεται ακόμα και σήμερα στην Πάτρα, στην Πλατεία Όλγας, στην γωνία Αράτου και Ρήγα Φεραίου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ