2013-01-29 20:53:39
Φωτογραφία για Απίστευτος γολγοθάς για τους τραγικούς γονείς του 3χρονου κοριτσιού - Έψαχναν και στην Πάτρα ιατροδικαστική υπηρεσία
Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένα νεαρό ζευγάρι στη Λαμία από τη στιγμή που το τρίχρονο κοριτσάκι του έπεσε σε κώμα και δεν ξύπνησε ποτέ. Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους οι χαροκαμένοι γονείς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τέσσερις ημέρες μέχρι να κηδέψουν το αγγελούδι τους, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Λαμία έμεινε χωρίς νεκροτόμο!

Το δράμα των γονιών του μικρού κοριτσιού ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη. Εκείνο το βράδυ το παιδί άρχισε να έχει συμπτώματα αδιαθεσίας, τα οποία ωστόσο δεν έδειχναν ιδιαίτερα ανησυχητικά. Ετσι οι γονείς έπεσαν για ύπνο, όμως όταν σηκώθηκαν την άλλη μέρα το πρωί, πηγαίνοντας στο δωμάτιο του κοριτσιού έντρομοι διαπίστωσαν ότι δεν ξυπνούσε. Η αμέσως επόμενη κίνησή τους ήταν να μεταφέρουν το κοριτσάκι, το οποίο βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν άφησε την τελευταία του πνοή.


Ομως, το δράμα των γονιών δεν σταματάει εκεί. Το δεύτερο σοκ ήρθε όταν οι γιατροί τούς ανακοίνωσαν ότι η σορός του παιδιού θα έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας αφού δεν υπάρχει νεκροτόμος. Μετά από αυτή την τραγική εξέλιξη οι γονείς ήρθαν στην Πάτρα, όπου βρήκαν ανοιχτή ιατροδικαστική υπηρεσία, όμως κι από εκεί η απάντηση που πήραν ήταν αποκαρδιωτική. Οπως τους εξήγησαν, θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα για να μεταφέρουν τη σορό στην Αθήνα, δηλαδή ενώ το παιδί τους ξεψύχησε την Παρασκευή, ήταν αναγκασμένοι να το κηδέψουν μετά από τέσσερις ημέρες!

Σύμφωνα με το LamiaReport που αποκάλυψε και την υπόθεση, ο Γολγοθάς του νεαρού ζευγαριού μετράει πολλά χρόνια, καθώς όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί για περίπου πέντε μήνες στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα αφού έλειπε κάποιο ένζυμο από τον οργανισμό του. Ολη αυτή η ταλαιπωρία μετά το θάνατο του κοριτσιού έχει καταρρακώσει τους γονείς, που εκτός από τον δυσβάσταχτο πόνο τους, θα πρέπει να υπομείνουν και την αναλγησία του κράτους.

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ