2013-01-30 09:15:03
Φωτογραφία για Κάθε μήνα οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις στο ΙΚΑ
Κάθε μήνα, και όχι ανά τρεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θα υποβάλλεται στο εξής στο ΙΚΑ η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) εκ μέρους των εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων.

Προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους εργοδότες να προσαρμόσουν τα μηχανογραφικά τους συστήματα, η υποβολή των ΑΠΔ εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων για τη μισθολογική περίοδο του Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Μαρτίου 2013.

Η μηνιαία υποβολή της ΑΠΔ καθιερώθηκε με την από 4/12/12 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237/Α΄/2013 παρ.10 άρθρου 15) και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αφού δίνει τη δυνατότητα διενέργειας αυτοματοποιημένων ελέγχων, από τους οποίους θα εντοπίζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια οι εργοδότες που δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές.

Συγκεκριμένα, οι εργοδότες των παραπάνω επιχειρήσεων και ανεξάρτητα από τον αριθμό μητρώου της επιχείρησής τους (ΑΜΕ), υποχρεούνται κάθε μήνα και οποιαδήποτε ημέρα του μήνα επιθυμούν, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου την ΑΠΔ που αφορά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησης (π.χ. για την περίοδο απασχόλησης μηνός Ιουνίου θα υποβάλλεται η ΑΠΔ από την 1η έως την 31η του μηνός Ιουλίου).


Το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και οι ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού θα υποβάλλουν παρομοίως τις ΑΠΔ σε μηνιαία βάση με ηλεκτρονικό τρόπο, ωστόσο οι δηλώσεις τους θα αφορούν τον προ-προηγούμενο μήνα απασχόλησης. (π.χ. για την περίοδο απασχόλησης μηνός Ιουνίου θα υποβάλλεται η ΑΠΔ από την 1η έως την 31η του μηνός Αυγούστου.)

Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης των ΑΠΔ στο δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aστρολογικές Προβλέψεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aστρολογικές Προβλέψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ