2013-02-02 19:26:10
Φωτογραφία για ΑΕΚ: Με γκολ-ποίημα του Γκερέιρο η τρίτη νίκη ΒΙΝΤΕΟ
Με γκολ-ποίημα του Γκερέιρο από το 12' η ΑΕΚ, που έχασε και πέναλτι, κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και αφού έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί ματς απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από τις επικίνδυνες θέσεις

Την τρίτη της νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς σημείωσε η ομάδα του Λίνεν, που σε αυτά τα ματς έχει συγκεντρώσει σχεδόν όσους βαθμούς είχε μαζέψει σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα. Η Ενωση εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό της α' μέρος, όταν και προηγήθηκε με τον Γκερέιρο στο 12', ενώ στην επανάληψη κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα αν και "έκατσε". Ακόμα και στο β' μέρος όμως είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει, τις οποίος σπατάλησε ο Κατίδης (η μία από το σημείο του πέναλτι). Ο Πανιώνος από την πλευρά του αντέδρασε στην επανάληψη, ενώ θα μπορούσε να κλέψει το βαθμό σε δοκάρι του Καμπάνταη. Στους τρεις βαθμούς πλέον η διαφορά των δύο ομάδων, με την ΑΕΚ να έχει φτάσει στους 22 και τους κυανέρυθρους να μένουν στο 25.


Το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων ήταν ο αδιάψευστος μάρτυρας για την καλή εικόνα της ΑΕΚ στο α' μέρος. Η ομάδα του Λίνεν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε τη μάχη του κέντρου (εξαιρετική δουλειά από Μητρόπουλο, Φέτση και Κορδέρο) και με πρέσινγκ από ψηλά δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους κυανέρυθρους. Η Ενωση μπήκε πολύ δυνατά και στο 20λεπτο είχε ανοίξει το σκορ, ενώ είχε και έξι τελικές. Σκόρερ ήταν στο 12' ο Γκερέιρο, που με εκτέλεση φάουλ-ζωγραφιά άφησε άγαλμα τον Περιστερίδη, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι πάντως μάλλον "φωνάζουν" δίκαια για τον αυστηρό καταλογισμό του φάουλ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί και ο Πετρόπουλος, που ήταν διαρκής πηγή κινδύνων, άγγιξε το γκολ στο 21' με κεφαλιά, αλλά ο Γουνδουλάκης έδιωξε πάνω από τη γραμμή. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε κάπως, ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ υπερτερεί με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ελευθερόπουλου να περιορίζονται σε ημιτελείς προσπάθειες. Ουσιαστικά ο Κωνσταντόπουλος δεν χρειάστηκε να επέμβει ποτέ (καμία τελική ο Πανιώνιος), ενώ ο Πετρόπουλος είχε μία ακόμα πολύ καλή ευκαιρία στο 45', την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ διατήρησε την υπεροχή της και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν ήταν το ίδιο απειλητική. Κατίδης (49') και Φούντας (59') είχαν από μία καλή στιγμή, καθαρή ευκαιρία η Ενωση δεν μπορούσε να βγάλει. Ο Πανιώνιος από την άλλη βελτίωσε την κυκλοφορία του, κέρδισε κάποια μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ δημιούργησε και την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Κωνσταντόπουλος όμως δήλωσε παρών και δεν επέτρεψε στον Γουνδουλάκη, που ήταν σε καλή θέση, να ισοφαρίσει στο 52'.

Με το πέρασμα του χρόνου η ΑΕΚ έδειχνε να αγχώνεται και ο Πανιώνιος στο 70' άγγιξε το γκολ. Ο Καμπάνταης όμως στάθηκε άτυχος, καθώς η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 77' ο Μενδρινός απείλησε εκ νέου, δείχνοντας πως οι κυανέρυθροι διεκδικούν σοβαρά το βαθμό. Παρότι είχε οπισθοχωρήσει, η Ενωση είχε διπλή ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς, ωστόσο ο Κατίδης τις σπατάλησε και τις δύο. Αρχικά στο 79' αστοχεί από θέση τετ α τετ και στο 84' νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Περιστερίδη, που πήρε το αίμα του πίσω για το γκρέμισμα-πέναλτι στον Σταματή. Οι προσπάθεις του Πανιωνίου μέχρι το τέλος δεν απέδωσαν καρπούς και η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη και μεγάλη ανάσα.

TO VIDEO ΣΕ ΛΙΓΟ
sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
IntelliScreenX (iOS 6 Library): Cydia utilities
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
IntelliScreenX (iOS 6 Library): Cydia utilities
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ