2013-02-05 13:34:16
Φωτογραφία για Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, ορατό το ενδεχόμενο επιστράτευσης
Στα άκρα η κόντρα

Απόφαση για νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ώς τις 6 το πρωί της Παρασκευής, έλαβαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους.

Οι ναυτεργάτες ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλουν, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών».

Ζητούν, επίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.

Άγνωστο παραμένει πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση στην απόφαση της ΠΝΟ, αν και θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

Αυτό άφησε να φανεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, τόνισε ότι περιμένει να επικρατήσει σύνεση στις αποφάσεις της ΠΝΟ, διαφορετικά η κυβέρνηση θα λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, μετά τη διαπραγμάτευση που γίνεται με την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ