2013-02-06 14:41:06
Φωτογραφία για Λαθρανασκαφή (;) στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας
Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας και έγινε αντιληπτό πριν από λίγες ημέρες. Κατά μία έννοια υπήρξε λαθρανασκαφή μέσα σε περιοχή που γίνονται ανασκαφές. Σε μια από τις τομές έρευνας που έχουν κάνει οι αρχαιολόγοι, κάποιοι έσκαψαν και «κατέβηκαν» σε μεγαλύτερο βάθος από το αρχικό της ανασκαφής, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν βρήκαν και πήραν κάτι. Ήδη έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και η Αστυνομία για το θέμα.

Το περιστατικό φέρνει ξανά στην επιφάνεια την αναγκαιότητα λήψης περαιτέρω μέτρων για την φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων στην Ηλεία. Πράγμα δύσκολο καθώς απαιτούνται σημαντικά κονδύλια, μιας και ο νομός μας είναι γεμάτος με αρχαιότητες. Όμως για τις κορωνίδες την Ολυμπία και την Ήλιδα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, καθώς δεν έχουν συμβεί και λίγα που πληγώνουν την υπερηφάνεια μας στην Ηλεία.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν άγνωστοι έσκαψαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο σε υπαρκτό λόγω των ανασκαφών σκάμμα. Το θέμα δεν είναι κρυφό στην Ζ’ ΕΠΚΑ με την προϊσταμένη κα Χατζή, να διενεργεί προκαταρτική έρευνα για όλο το προσωπικό της Εφορίας στην Ήλιδα προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υπόθεση.


Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο δράστης της λαθρανασκαφής και ποια τα ευρήματά του. Αν εμπλέκονται άτομα της υπηρεσίας ή κάποιος κατάφερε να περάσει στον αρχαιολογικό χώρο και ανενόχλητος να προβεί σε αυτή την πράξη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπηρεσιακή έρευνα και τότε ίσως υπάρχουν εξελίξεις για την υπόθεση.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ