2013-02-08 08:40:09
Φωτογραφία για Πως ένας μάγειρας κατέκτησε τον κόσμο
Γεννήθηκε το 1876 στη Γερμανία και το 1903 μετανάστευσε στις ΗΠΑ. 

Σίγουρα ο...Richard Hellmann όταν πρωτοαντίκρυζε τη Νέα Υόρκη δεν φανταζόταν ότι θα έδινε το όνομά του στην πιο διάσημη μαγιονέζα του κόσμου. 

Και να πώς έχει η ιστορία.

Ο 27χρονος Richard άφησε πίσω του την μικρή πόλη Vetschau για να αναζητήσει το όνειρο στη Νέα Υόρκη. Και δυο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική η τύχη δεν του χαμογέλασε μόνο στα επαγγελματικά του, αλλά και στον έρωτα. Ο νεαρός Hellmann παντρεύτηκε μια κοπέλα, η οποία –εκτός των άλλων- έφτιαχνε και καταπληκτική μαγιονέζα. Και ο Richard αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη συνταγή της για να φτιάξει την πρώτη έτοιμη μαγιονέζα στην ιστορία, την οποία διέθετε στο μαγαζί με ντελικατέσεν που είχε ανοίξει στο Μεγάλο Μήλο. Σύντομα η μαγιονέζα έγινε η μεγάλη επιτυχία του μαγαζιού με τους πελάτες να κάνουν ουρά για να την αγοράσουν και το 1912 ο Hellmann έφτιαξε ένα ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής μαγιονέζας. Η επιχείριση πήγε τόσο καλά, ώστε το 1917 έκλεισε το κατάστημα με τα τρόφιμα και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την παραγωγή και το εμπόριο της μαγιονέζας.


Μάλιστα στην αρχή έφτιαχνε στο μαγαζί δυο είδη μαγιονέζας και για να τις ξεχωρίζει έβαλε στο βαρέλι της μίας μια μπλε κορδέλα. Σ’ αυτή βασίστηκε και το λογότυπο της μαγιονέζας Hellmann’s.

Το 1932 η Hellmans εξαγοράστηκε από την ανταγωνιστική εταιρεία Best Food και μέχρι σήμερα είναι η πιο δημοφιλής μαγιονέζα στον κόσμο, έχοντας κλείσει περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ