2013-02-08 11:31:06
Φωτογραφία για Απάτη αγροτών 244 εκατ. ευρώ με την επιστροφή ΦΠΑ
Οι ελεγκτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαπίστωσαν μία απάτη-μαμούθ με δράστες 37.000 αγρότες, οι οποίοι εισέπραξαν 244 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Την μαύρη διαρροή χρήματος αποκάλυψε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαυτάρης πέρυσι, 292.000 δικαιούχοι αγρότες εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ποσού 400 εκατομμυρίων ευρώ. Από τους 292.000 αγρότες όμως που μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα μόλις τα 156 εκατομμύρια πήγαν σε περίπου 155.000 αγρότες, αφού 37.000 άτομα κατάφεραν να μοιραστούν τα υπόλοιπα 244 εκατομμύρια.

Τώρα το υπουργείο θα ξεκινήσει έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Ωστόσο από τα πρώτα δείγματα των ελέγχων έχουν εντοπιστεί απίστευτες περιπτώσεις. Όπως αναφέρουν και Τα Νέα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με μία αγρότισσα, η οποία έχει στην κατοχή της τιμολόγια αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.


Σε άλλες περίπτωσις εμφανίζονται αγρότες που παρουσίασαν παραστατικά αλλά δεν είχαν καν παραγωγή. Ενώ γέλια προκαλεί η περίπτωση 100 αγροτών που ενώ δήλωσαν εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και εντοπιστούν οι παραβάσεις οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα έλαβαν, αλλιώς θα οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.

Πάντως δεν είναι να κάνει απεργιακές κινητοποιήσεις ένας κλάδος και αμέσως ως δι μαγείας εμφανίζονται σκάνδαλα σχετικά με αυτόν. Κοίτα κάτι συμπτώσεις ...
inews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ