2013-02-11 22:15:24
Φωτογραφία για Ο δρόμος της Αγ.Σοφίας στη Θεσσαλονίκη θα γίνει πεζόδρομος
«Η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας θα γίνει πάση θυσία» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Οπως είπε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκλήθηκε για το θέμα -στην οποία αποφασίστηκε ότι θα λειτουργήσει στην Αγίας Σοφίας μονή λωρίδα συνεχούς κυκλοφορίας- οι θέσεις της Περιφέρειας και του Εμπορικού Συλλόγου ήταν «για γέλια».

«Δεν κάνουμε πίσω με καμία κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Περιφέρεια να ανακατευθεί στα του οίκου μας», συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος διενήργησε διαγωνισμό για την ανάπλαση του άξονα της Αγίας Σοφίας και όπως είπε ο κ. Μπουτάρης καθυστερεί η ανάθεση της μελέτης εφαρμογής στον νικητή του διαγωνισμού.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης θα απαντήσει για το θέμα αυτό μέσα σε 10 μέρες.

Πρωτοβουλία πολιτών συγκέντρωσε 3.300 χειρόγραφες και 2.500 ηλεκτρονικές υπογραφές υπέρ της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο κατηγόρησαν τη διοίκηση για «προχειρότητα» κατά τον σχεδιασμό της πεζοδρόμησης. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρίποντο ελπίδας ο Πλατανιάς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρίποντο ελπίδας ο Πλατανιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ