2013-02-11 22:19:49
Φωτογραφία για Στα δικαστήρια συνεχίζεται ο .. Τελικός του Μπάσκετ
Χειραψίες και χαμόγελα, την προηγούμενη Δευτέρα, από τους Αγγελόπουλους και τον Γιαννακόπουλο. Από χθες, ο ένας κατηγορεί τον άλλον για βρομιές και αλητείες!Οι αθλητικοί εισαγγελείς και ο δικαστής του μπάσκετ περιμένουν, κυρίως από την Αστυνομία, όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να καθίσουν στο σκαμνί τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του ντέρμπι της αλητείας, στο Ελληνικό.

Θα πάρει περισσότερο χρόνο, σε σχέση με προηγούμενες επιδρομές βαρβάρων στα ελληνικά γήπεδα, καθώς ο υπουργός Δημόσιας Τάκης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να μελετήσει, καρέ-καρέ, όλα τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της με τα χθεσινά επεισόδια, στον αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού. Σκοπός είναι να προβούν οι αστυνομικοί, έστω και καθυστερημένα, στη σύλληψη όσων δραστών πιστοποιούνται είτε από τις κάμερες της ΕΡΤ, είτε από τις κάμερες παρακολούθησης του γηπέδου. Οσων, τέλος πάντων, δεν είχαν καλύψει με κουκούλες τα πρόσωπά τους, και μπορούν ν΄αναγνωριστούν από την ΕΛ.ΑΣ Το αντίστοιχο υλικό εξετάζει και ο αθλητικός εισαγγελέας, Αρης Κορρέας, που βρισκόταν στο γήπεδο, και σκοπεύει να παραδώσει λεπτομερή αναφορά στον προϊστάμενό του, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για όσα αίσχη αντίκρισαν τα μάτια του
. Θα συμπεριλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις καταγγελίες ή δηλώσεις που έγιναν από παράγοντες, προπονητές και αθλητές, γιατί ίσως κριθεί σκόπιμο να κληθούν σε απολογία από τον κ.Σιμιτζόγλου, με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος, οι μεγαλομέτοχοι των "αιωνίων" αντιπάλων. Τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όσο και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, Παναγιώτης και Γιώργος.

Αυτούς τους τρεις εμφάνισε, ως ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας του μπάσκετ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3: "Οι δηλώσεις και οι ενέργειες των παραγόντων, δείχνουν τι ακριβώς συνέβη. Ειδικά τις δηλώσεις τους να πάρετε, θα καταλάβετε ποιός δημιουργεί το πρόβλημα. Αλλωστε, το... πανηγύρι ξεκίνησε από εκείνους που πήραν προσκλήσεις από την ηγεσία των δύο ΚΑΕ. Δε θέλουν οι πρόεδροι ν' απομονώσουν τους ταραξίες. Θέλουν "στρατούς", για να αισθάνονται οι ίδιοι πιό δυνατοί! Δε θέλουν να'ρθει η νίκη στο παρκέ, τη θέλουν διαφορετικά... Οι δε "στρατοί" τους, είδατε πόσο οργανωμένοι είναι. Ακόμα κι όταν τους ζητήθηκε να φύγουν από το γήπεδο, το έκαναν απολύτως οργανωμένα. Στο τέλος, μόνο αυτοί θ' απομείνουν στα γήπεδα του μπάσκετ" Σε αθλητικό επίπεδο, ο φάκελος του ντέρμπι θα εξεταστεί από τον δικαστή του ΕΣΑΚΕ, επειδή εμπλέκονται ομάδες της Α1 κατηγορίας. Είναι νωρίς ακόμα, για να υπολογιστεί το μέγεθος των ποινών που θα επιβληθούν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν κριθούν συνυπεύθυνοι για τα επεισόδια, αλλά δεν περιμένουμε τιμωρία ανάλογη μ' εκείνη που είχε επιβληθεί παλιότερα στους ερυθρόλευκους (9 αγώνες χωρίς φιλάθλους), επειδή ο φετινός τελικός μπόρεσε, έστω μετ' εμποδίων, να ολοκληρωθεί.

Επιβαρυντικό στοιχείο, από την άλλη, είναι ο τραυματισμός των Κάϊλ Χάϊνς και του Μάϊκ Μπράμος από αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αμερικανός παίκτης του Ολυμπιακού πήγε σήμερα στη Γ.Α.Δ.Α, για να καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων, και αύριο θα έρθει η σειρά του γκαρντ των πρασίνων να πράξει αναλόγως.

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός διευκρίνισε ότι η αποχή της ομάδας της από την τελετή απονομής ήταν απόφαση των αθλητών, και όχι δική της, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε στις κατηγορίες που δέχτηκε από τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού με ειρωνεία: "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ειδικά όταν την τελευταία δεκαετία είναι ο καλύτερος πελάτης μας, όπως ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ