2013-02-11 22:19:33
Φωτογραφία για Συλλογικές συμβ'ασεις εργασίας στους εργαζόμενους στην ακτοπλοϊα
Πρόσκληση σε διάλογο για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του 2013 απηύθυνε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννη Χαλά.

Η συνάντηση για τις διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα γίνει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά.

Η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα της πρόσφατης κινητοποίησης των ναυτεργατών. Την περίοδο των απεργιών ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης είχε καλέσει τους ακτοπλόους να συμβάλουν στην εκτόνωση της κρίσης και τότε πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι το προεδρείο του ΣΕΕΝ είδε θετικά την προτροπή του υπουργού για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης ο κ. Μουσουρούλης είχε αναφέρει στους εκπροσώπους των ναυτεργατών πως είχε συμβάλει στο να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα που τους οφείλονται χρήματα σε δύο δόσεις. Το θέμα αυτό ενδέχεται να συζητηθεί στη συνάντηση της Πέμπτης.


Σημειώνεται πάντως πως η τελευταία συνάντηση που είχε η ΠΝΟ με τα μέλη του ΣΕΕΝ για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν από περίπου δύο μήνες απέβη άκαρπη.

Τότε το προεδρείο του Συνδέσμου έθεσε θέμα μείωσης των αποδοχών κατά 15% στο ξενοδοχειακό προσωπικό των πλοίων, κάτι που απορρίφθηκε άμεσα από την ΠΝΟ.

Οι ακτοπλόοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικαλέστηκαν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο κλάδος, ενώ από την πλευρά της η ΠΝΟ εμφανίστηκε αρνητική να συζητήσει την πρόταση να υπάρξουν αλλαγές στις συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία κατά τη χειμερινή περίοδο.

Δ.Βυθούλκας/ΒΗΜΑ I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ