2013-02-12 01:42:03
Φωτογραφία για Θα πληρώσουν από την τσέπη τους για να πάει δασκάλα στο χωριό!
Την πρόθεση τους να καταβάλουν αν χρειαστεί οι ίδιοι, το ποσό μισθοδοσίας του δασκάλου που θα καλύψει το κενό του Δημοτικού Σχολείου Σοκαρά, αν το Υπουργείο Παιδείας ισχυριστεί πως αδυνατεί να... ανταποκριθεί στην παραπάνω υποχρέωσή του, δημοσιοποίησαν από κοινού ο Δήμος Γόρτυνας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και οι κάτοικοι του οικισμού.

Αυτό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κατοίκους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να υποβιβαστεί εν μια νυκτί το δημοτικό σχολείο Σοκαρά, από 3θέσιο σε 2θέσιο.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μανουρά, τον δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Ξυλούρη καθώς και κατοίκους του Σοκαρά, ζήτησε από την προϊσταμένη της α' βάθμιας εκπαίδευσης, Κυριακή Τσικαλάκη, να επιστρέψει η δασκάλα που αποσπάστηκε σε σχολείο γειτονικού οικισμού ή έστω να αντικατασταθεί, χωρίς ωστόσο να λάβουν ικανοποιητική απάντηση.


Ο κ. Σχοιναράκης χαρακτήρισε λάθος την τακτική σύμπτυξης τμημάτων μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μάλιστα από τη στιγμή που τον εν λόγο σχολείο πληροί απολύτως τις προδιαγραφές για να λειτουργεί ως 3θέσιο.

"Η κατάληψη του δημοτικού σχολείου Σοκαρά από τους κατοίκους, ήταν μία εκδήλωση αγανάκτησης προς αυτό που συνέβη.

Αποτελεί ατόπημα εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας να ακολουθεί μία τέτοια τακτική και να παίζει με τη μόρφωση των παιδιών, όταν την ίδια ώρα δεν δίνει τις απαιτούμενες πιστώσεις ώστε η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μπορέσει να καλύψει με δασκάλους τα κενά που δημιουργούνται για διαφόρους λόγους. Φυσικά και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Όμως δεδομένου ότι πρόκειται για ζήτημα παιδείας αλλά κι ότι είναι αδύνατον να γίνει σύμπτυξη τμημάτων μεσούσης της σχολικής περιόδου και ιδιαίτερα σε ολιγοθέσια σχολεία που πληρούν τον αριθμό των μαθητών όπως το Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά, ζητούμε να δοθούν άμεσα οι ανάλογες πιστώσεις από το Υπουργείο, ώστε να καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού στο σχολείο και να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους και στα σχολικά τους καθήκοντα.

Διαφορετικά, εάν οι πληροφορίες μας ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις, αποδειχθούν αληθινές, τότε θα καλέσουμε το Υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώσει για το κόστος μισθοδοσίας του επιπλέον δασκάλου μέχρι το τέλος της χρονιάς και εμείς δεσμευόμαστε η Δημοτική Αρχή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι του Σοκαρά να καταθέσουμε το ποσό αυτό ως δωρεά στο Υπουργείο Παιδείας για να πληρωθεί ο δάσκαλος", ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ