2013-02-12 01:53:06
Φωτογραφία για Υποχώρηση Λυκουρέντζου! Αλλάζει ρύθμιση για πρόσληψη διοικητών χωρίς πτυχίο!!
Ένα βήμα πίσω αναγκάστηκε να κάνει πριν λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς υποχρεώθηκε να αλλάξει ρύθμιση που κατέθεσε στη βουλή την Παρασκευή και προέβλεπε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου μπορούν να προσληφθούν διοικητές νοσοκομείων στο ΕΣΥ χωρίς καν να διαθέτουν πτυχίο. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με ειδική ρύθμιση καταργούσε ξεκάθαρα μέχρι τις 31 Μαρτίου τα εδάφια του νόμου που προέβλεπαν τα προσόντα των διοικητών και φυσικά επέβαλαν πτυχίο για την πρόσληψή τους στα νοσοκομεία.

Πριν όμως καλά καλά ψηφιστεί η ρύθμιση (αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη) δεχθηκε ερωτήσεις στη βουλή και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. 

Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Υγείας μιλούσαν για λάθος διατύπωση και ότι θα προωθηθεί νέα νομοτεχνική διατύπωση ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα. 

Πάντως υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΣΥ αλλά και πρώην διοικητές μιλούσαν για εξόφθαλμη προώθηση ρουσφετολογικών προσλήψεων μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Η νέα ρύθμιση Λυκουρέντζου προβλέπει επίσης ότι οι θητεία των διοικητών δε θα είναι τριετής και θα υπάρχει δυνατότητα απόλυσής τους στην περίπτωση που η αποδοτικότητα τους δε πιάνει τους στόχους που έχουν τεθεί. 

ΙΑΤROPEDIA
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ