2013-02-12 01:50:35
Φωτογραφία για Αντίθετος ο Μπουτάρης με τη μεταφορά των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό
Το θέμα των ευρημάτων που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο πλαίσιο των εργασιών του μετρό, στο... σταθμό Βενιζέλου απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την αντίθεση του στη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.

Πρότεινε το δημοτικό συμβούλιο να ξεναγηθεί στο εργοτάξιο για να έχει ιδία αντίληψη τι σημαίνει “κάτω από 10 μέτρα να είναι η ίδια πόλη”. Μετά από την ξενάγηση, πρότεινε οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάνουν συστηματική παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κώστας Ζέρβας, ο οποίος είναι και στο ΔΣ της “Αττικό Μετρό”, τόνισε ότι μέχρι στιγμής οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν κοστίσει 75 εκ. ευρώ και αυτές στη Βενιζέλου 19 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την αναμετάδοση από το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 για κάποιες ώρες την ημέρα, του προγράμματος του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνα 9,84η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Σοφία Ασλανίδου, τόνισε ότι δεν ακυρώθηκαν υπάρχουσες εκπομπές στον FM 100. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόγραμμα θα αναμεταδίδεται δωρεάν και δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις ή χορηγοί.


Εξάλλου, την παραίτηση του από το δημοτικό συμβούλιο υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας ότι θα συνεχίζει να παλεύει για το καλό των εργαζομένων από άλλα μετερίζια.

Καλή δύναμη ευχήθηκε στον κ. Ζαριανόπουλο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία που ήταν, όπως είπε, στο πλαίσιο της ευπρέπειας και του πολιτικού διαλόγου, παρά τις όποιες στιγμές έντασης.

Τον κ. Ζαριανόπουλο θα αντικαταστήσει ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο, Γιάννης Δελλής συνδικαλιστής, εκπαιδευτικός και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε ότι το Πολεμικό Μουσείο εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία στο Μουσείο χώρο μνήμης που θα σηματοδοτεί ότι εκεί φιλοξενούνταν το κολαστήριο της ΚΥΠ, όπου βασανίστηκαν αγωνιστές κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ