2013-02-12 02:40:03
Φωτογραφία για Εurogroup: Ψηφίστε το επικαιροποιημένο και μετά η δόση!
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, με μηδενικό αποτέλεσμα τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν άναψαν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου. Η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα δοθεί από το Euroworking Group όταν ψηφιστεί το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο, όπως δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup, ο νέος επικεφαλής Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και η απόφαση του Euro Working Group για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 208 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου, δήλωσε συγκεκριμένα ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα, ότι για την εκταμίευση θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας, όπως η ψήφιση του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.


Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνεχίζονται και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια απόφαση πριν από τον Μάρτιο.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, πρόσθεσε ότι στη σημερινή συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών εστίασαν στις πρακτικές που θα διασφαλίζουν την αντιμετώπιση των πρακτικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για «τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος», όπως σημείωσε παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο για το ενδεχόμενο ενός κουρέματος στο χρέος όσο και για τις αναφορές σε δημοσιεύματα για πιθανή συμμετοχή των καταθετών στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σημείωσε, ότι πρόθεση της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο πρόγραμμα της Κύπρου. «Δουλεύουμε για να βρούμε μια λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και τη βιωσιμότητα του χρηματοοικονομικού κλάδου», σημείωσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ