2013-02-12 12:10:36
Φωτογραφία για ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (video)
Με περισσότερα κλειστά παρά ανοιχτά κρεβάτια λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Αττικόν, ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στις ΜΕΘ της χώρας.

Οι συμβάσεις γιατρών και νοσηλευτών λήγουν, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να μπει λουκέτο σε άλλα 50 κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι εντατικολόγοι είχαν προειδοποιήσει από τον Νοέμβριο ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Τώρα το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για προσλήψεις 32 γιατρών και 152 νοσηλευτών στις ΜΕΘ όλης της χώρας με συμβάσεις εργασίας διετούς διάρκειας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως αναφέρει η ''Εφημερίδα των Συντακτών''.

«Για να υλοποιηθεί η προκήρυξη χρειάζεται χρόνος καθώς ακολουθεί ένα διάστημα για υποβολή αιτήσεων και ένα διάστημα για να κριθούν και να επιλεγούν οι εργαζόμενοι [...]. Όμως δεν πρόκειται για ανανέωση συμβάσεων, αλλά για νέα προκήρυξη, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι ανεκπαίδευτοι και άρα θα ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή» λέει στην ''Ελευθεροτυπία'' ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγητής Απόστολος Αρμαγανίδης.

''The New Daily Mail'' by TheNewDailyMail

Από το Κεντρικό Δελτίο του Alpha, με θέμα την υγεία
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ