2013-02-12 12:04:38
Φωτογραφία για Μιούζικαλ με την υπογραφή του Οσκαρ Ουάιλντ,
Λοβέρδου Μυρτώ

Μιούζικαλ με την υπογραφή του Οσκαρ Ουάιλντ

Ενα μήνυμα αισιοδοξίας για τα παιδιά στο κινηματοθέατρο Ατλαντίς,

Βασισμένο στον «Ευτυχισμένο Πρίγκηπα» του Οσκαρ Ουάιλντ είναι το ομώνυμο μιούζικαλ που φιλοξενείται στο κινηματοθέατρο Ατλαντίς, των Νοτίων Προαστίων θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά. Ενα μήνυμα για την αξία που έχει η ζωή όταν τη μοιράζεσαι, για την αξία της ανοιχτής αγκαλιάς...  «Μια καλή πράξη φέρνει ζεστασιά», λέει η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Νεκτάριο Λουκιανό στην παράσταση, «κι αυτό είναι το μήνυμα του έργου», επισημαίνει.

Θεωρώντας πως «τα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι θεατές», η Κατερίνα Τσάβαλου συμμετέχει σε ένα είδος αποκομίζοντας δύο οφέλη: το μουσικό είδος αλλά και την επαφή με το ανήλικο κοινό.  «Είναι μεγάλη η πρόκληση, γιατί τα παιδιά σου δείχνουν αυτό που αισθάνονται απροκάλυπτα… Δεν μπορούν ούτε θέλουν να σε κοροϊδέψουν»
. Η ηθοποιός που πιστεύει ότι στη δουλειά της οφείλει να δοκιμάζει όλα τα είδη, γεύτηκε για πρώτη φορά το μιούζικαλ, πέρυσι με τη συμμετοχή της στο «Rent». «Ομολογώ ότι είναι πολύ κοντά σε μένα το μιούζικαλ και μου αρέσει πολύ. Όχι όμως και ως θεατής _εκεί προτιμώ την πρόζα. Αλλά όταν παίζεις, τραγουδάς, χορεύεις επί σκηνής, τότε, ναι, προσωπικά το απολαμβάνω».

Πιάνοντας τη σκυτάλη από τον «Ευτυχισμένο Πρίγκηπας» η ίδια συνεχίζει να πορεύεται με αισιοδοξία στους δύσκολους καιρούς και σε πείσμα όσων βλέπουν τη ζωή από την αρνητική της πλευρά. Αλλωστε, όπως επισημαίνει «στον δικό μας χώρο, ψάχναμε διαρκώς για δουλειά, δύο και τρεις φορές τον χρόνο. Το οικονομικό ήταν πάντα δύσκολο για μας…». Η ίδια πάντως από νωρίς ήταν σίγουρη για τις επιλογές της. Γι΄αυτό και σήμερα στέκεται με σκεπτικισμό απέναντι στα τούρκικα σίριαλ, προτιμώντας να μην τα σχολιάσει. Προτιμά με υπομονή και επιμονή να βλέπει μπροστά, πατώντας γερά στα πόδια της, ώστε να παραμείνει ο εαυτός της. Κι αν όπως, λέει, αγαπά όλες τις δουλειές που έχει κάνει, δεν μπορεί να μην σταθεί στις συνεργασίες της με την Μπέτυ Λιβανού, στο τηλεοπτικό «Γλυκόξινο κρασί» και μετά στο θέατρο ή στη κινηματογραφικό «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη….

«Ονειρεύομαι να κάνω όσο καλύτερες δουλειές μπορώ κυρίως στο θέατρο. Όχι, δεν σκέφτομαι ρόλους… Ψάχνω για ενδιαφέρουσες συνεργασίες.. Μόνον τον ρόλο του Πουκ, από το Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, κρύβω κάπου μέσα μου, βαθιά. Ναι, αυτόν θα ήθελα να τον ερμηνεύσω…»

Σήμερα στα 36 της χρόνια, η Κατερίνα Τσάβαλου, συνδυάζει μαζί με το θέατρο και μια άλλη, μεγάλη της αγάπη, όπως λέει: το ραδιόφωνο. «Εχοντας αφήσει demo παντού», είναι σήμερα ραδιοφωνική παραγωγός στον Βήμα FM _κάθε Σαββατοκύριακο (18.00 - 19.00) παρουσιάζει μαζί με τον Γιώργο Χατζηπαύλου την εκπομπή «Αικατερίνης & Παύλου»

 

Γεννημένη στην Αθήνα, το 1977, η Κατερίνα Τσάβαλου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή της Μ. Βογιατζή Τράγκα ενώ παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα και σεμινάρια στον «Ιασμο», τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και το Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου. Ολων αυτών, είχαν προηγηθεί οι σπουδές της πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και σπουδές κλασικού και μοντέρνου χορού. Το βιογραφικό της είναι πλούσιο σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές συμμετοχές καθώς και γκεστ σε βιντεοκλίπ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Ευτυχισμένος Πρίγκηπας» του Οσκαρ Ουάιλντ. Σκηνοθεσία Δημήτρης Παναρετάκης. Μουσική Δ. Παναρετάκης & Δημήτρης Χαλιώτης/Αλέξιος Κοτσώρης. Χορογραφίες Μιχάλης Μαραγκός. Σκηνογραφία Εβελυν Σιούπη. Φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Παίζουν: Κατερίνα Τσάβαλου, Νεκτάριος Λουκιανός και  Μαρία Ελευθεριάδη,Σταύρος Ζουλιάτης, Μανώλης Πετράκης,Στεφανία Φιλιάδη, Αγνή Χιώτη.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ