2013-02-12 13:10:08
Φωτογραφία για ΕΡΕΥΝΑ Η γυμναστική είναι ο φυσικός μας σύμμαχος κατά της γρίπης!
Σύμφωνα με μελέτες τις οποίες ερεύνησαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Appalachian State, στην Νότια Καρολίνα η άσκηση μας θωρακίζει απέναντι στους ιούς.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι η μέτρια αεροβική άσκηση δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ότι όσοι ασκούνται εμφανίζουν λιγότερα κρυολογήματα ετησίως συγκριτικά με εκείνους που δεν γυμνάζονται καθόλου.

Βέβαια όταν κάποιος ιός μας καταβάλει, τότε μπορεί η άσκηση να επιδεινώσει τα συμπτώματα ακόμα και να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο δόκτωρ Ντέιβιντ Νίμαν (David Neiman): "πέντε μέρες την εβδομάδα αερόβιας άσκησης φάνηκε να μειώνουν σημαντικά τις μέρες που θα μας… ρίξει ο ιός στο κρεβάτι".

Από την άλλη όμως, όταν είμαστε άρρωστοι με συμπτώματα όπως πυρετό ή πόνο και κάνουμε γυμναστική και ιδρώσουμε ,τότε μπορεί να χειροτερέψει η κατάσταση της υγείας μας ακόμα και να προκληθούν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι οι ιοί και τα μικρόβια κάθονται πάνω στις επιφάνειες για ώρες, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται έτσι από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Καλό θα είναι όταν είμαστε άρρωστοι να μην πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους και ειδικά το γυμναστήριο όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Εάν βέβαια έχετε αρρωστήσει αλλά είστε σε θέση να γυμναστείτε, απλά θα πρέπει να αποφύγετε το γυμναστήριο... Μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι για να μην κολλήσετε και τους υπόλοιπους γύρω σας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ