2013-02-12 13:08:28
Φωτογραφία για Evima: Αντίδραση για την ανάκληση της άδειας
Νομικά διάτρητη χαρακτηρίζει την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής Evima το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι τα μεγέθη της δεν δικαιολογούν την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος Σύμφωνα με το δ.σ. της εταιρείας, η Evima κατέγραψε αύξηση της ασφαλιστικής παράγωγης της τάξης του 50% το 2012, είχε τιμολόγιο πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, ικανό να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ενώ εισέπραττε, άμεσα, το σύνολο της ασφαλιστικής παράγωγης σε μετρητά.

Η Evima, πρώην Πρώτη Ασφαλιστική, δεν είχε έκθεση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, επένδυε αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ απασχολεί 200 εργαζόμενους, 500 συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και 1.300 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δ.σ. της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί οριστικά την άδεια λειτουργίας της Evima.


Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και, όπως διαπιστώθηκε από την εποπτική Αρχή, δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκή εποπτικά κεφάλαια, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

Τα ασφαλισμένα στην EVIMA οχήματα - υπολογίζονται σε 270 χιλιάδες περίπου - οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη εταιρεία, μετά την παρέλευση 30 ημερών από την ανάκληση της άδειας, ενώ μετά το διάστημα αυτό θεωρούνται αυτοδικαίως λυμένες και όλες οι άλλες ασφαλιστικές συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει το Επικουρικό Κεφάλαιο κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ διαπίστωσε έλλειμμα στο Περιθώριο Φερεγγυότητας, ύψους 34,08 εκατ. ευρώ, τη μη ύπαρξη επαρκών Τεχνικών Αποθεμάτων κατά το ποσό των 10,62 εκατ. ευρώ και έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση ύψους 11,09 εκατ. ευρώ. Η ΤτΕ κάλεσε την εταιρεία να καλύψει άμεσα με μετρητά ποσό ύψους 5,64 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας και να θέσει την εταιρεία σε ασφαλιστική εκκαθάριση.

Από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωσή της για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ