2013-02-12 13:38:03
Φωτογραφία για Barclays: Θυσιάζει 3.700 θέσεις εργασίας
Περισσότερες από 3.700 θέσεις εργασίας θα «θυσιάσει» τελικά η Barclays σύμφωνα με το νέο στρατηγικό πλάνο που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Antony Jenkins για την πλήρη αναμόρφωση της βρετανικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, θα υπάρξουν περίπου 1.800 περικοπές θέσεων εργασίας από το τμήμα investment και corporate banking το 2013 και επιπλέον 1.900 θέσεις εργασία από τη λιανική τραπεζική στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Συνολικά, στόχος είναι να μειωθεί το ετήσιο κόστος λειτουργίας κατά 1,7 δισ. στερλίνες στα 16,8 δισ. στερλίνες μέχρι το 2015.

«Η Barclays αλλάζει. Σκοπεύουμε να αλλάξουμε ότι κάνει η Barclays και τον τρόπο που το κάνει και να θέσουμε σαφείς δεσμεύσεις βάσει των οποίων θα αξιολογείται η πρόοδός μας. Το πλάνο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ουσιώδες για την επίτευξη των στόχων μας» δήλωσε ο κ. Jenkins.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα για το 2012. Κατέγραψε προ φόρων κέρδη ύψους 246 εκατ. στερλινών. Η διαφορά από το 2011 κατά το οποίο είχε καταγράψει κέρδη 5,9 δισ. στερλίνες είναι αποστομωτική.

Σημαντικό είναι το πλήγμα στην κερδοφορία από τις έκτακτες χρεώσεις που κλήθηκε να καταβάλει η Barclays τόσο για το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor όσο και για την παράτυπη πώληση συγκεκριμένων ασφαλιστικών προϊόντων σε πελάτες της.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ