2013-02-12 17:37:27
Φωτογραφία για Έχει Champions League απόψε!
Το Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς ξεκινούν τα παιχνίδια της φάσης των "16"- Σέλτικ εναντίον Γιουβέντους και Βαλένθια εναντίον Παρί τα παιχνίδια της Τρίτης

ΣΕΛΤΙΚ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γήπεδο: "Celtic Park", Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)

Στην Γλασκώβη η Σέλτικ μετά από έξι χρόνια βρίσκεται και πάλι στην φάση των "16" και θα προσπαθήσει για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Γιουβέντους που έχει φιλοδοξίες για το εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν αντίπαλο στην Σκωτία καθώς έχουν διαφορά 18 βαθμών από τον δεύτερο με τον προπονητή της Σέλτικ, Νιλ Λένον, να πονοκεφαλιάζει για τη συμμετοχή των Γιώργου Σαμαρά και Εμίλιο Ιζαγκίρε, που είναι τραυματίες. Η Γιουβέντους μετά το 2-0 επί της Φιορεντίνα απολαμβάνει το +5 από τη δεύτερη Νάπολι. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι τιμωρημένος και τραυματίας, ενώ νοκ άουτ είναι επίσης οι Ντε Τσέλιε, Πέπε και Μπέντνερ. Πάντως επανέρχεται ο Ασαμόα, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Γκάνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.


Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την έδρα να παίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε περίπτωση. Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1981/82, η Σέλτικ είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και είχε χάσει με 2-0 στο δεύτερο, ενώ πριν από έντεκα χρόνια είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Γιουβέντους να επικρατεί 3-2 στο Τορίνο και να χάνει με 4-3 στη Γλασκώβη. Ως γηπεδούχος η Σέλτικ έχει 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες, ενώ η Γιουβέντους έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες σε σκωτσέζικο έδαφος.

Η ρεβάνς στο Τορίνο είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Γήπεδο: "Μεστάγια", Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Για πρώτη φορά Βαλένθια και Παρί Σεν Ζερμέν θα βρεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο αγώνα με τις δυο ομάδες να επιδιώκουν το θετικό αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις πιθανότητες τους για πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Βαλένθια των πολλών οικονομικών προβλημάτων θα υποδεχτεί την πάμπλουτη Παρί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην υπολογίζει τον τιμωρημένο Αντόνιο Μπαραγκάν. Η Παρί ξέφυγε έξι βαθμούς από τη Λιόν μετά το 3-1 απέναντι στην Μπαστιά. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που πάντως θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, ενώ δεν υπολογίζονται και οι τραυματίες Τιάγκο Σίλβα και Τιάγκο Μότα.

Η ρεβάνς στο Παρίσι είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου.

Πηγή: aek365.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ