2013-02-12 17:35:41
Φωτογραφία για Morgan Stanley: Η Ισπανία θα γίνει Γερμανία
Η μείωση του εργασιακού κόστους και οι μεταρρυθμίσεις θα ευνοήσουν τις εξαγωγές

 

Οι αναλυτές της Morgan Stanley σε έκθεση προς τους πελάτες τους εφιστούν την προσοχή σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται στις χώρες της ευρωζώνης λόγω της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται σε πολλές από αυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais την Τρίτη, στην έκθεση της η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναφέρει ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να μετατραπεί στην επόμενη Γερμανία αφού εξαιτίας της πτώσης του εργασιακού κόστους και των μεταρρυθμίσεων μπορούν να αυξηθούν σημαντικά οι εξαγωγές.

Η Γερμανία από την άλλη, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων, της αύξησης των μισθών και του πληθωρισμού στις τιμές των ακινήτων θα δει να βελτιώνεται η εγχώρια ζήτηση αλλά ταυτόχρονα να επιδεινώνεται η ανταγωνιστικότητα της στο εξωτερικό.

Σχετικά με τις άλλες μεγάλες οικονομίες η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη βοήθεια ενός ανταγωνιστικού νομίσματος, του στάσιμου κόστους εργασίας και της φθηνής ενέργειας, είναι σε καλό δρόμο για να ανακτήσει την εξουσία της στις εξαγωγές και τις κατασκευές.  Η Κίνα, ενισχυμένη από τα υψηλά έσοδα και την εφαρμογή σταδιακών μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική ασφάλιση οδεύει μια μακρά πορεία για μια οικονομία βασισμένη στην κατανάλωση».

 

πηγή: tovima.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχει Champions League απόψε!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχει Champions League απόψε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ