2013-02-12 18:43:04
Φωτογραφία για Ο αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής μιλά για το κραχ που αφήνει στον αέρα χιλιάδες ανθρώπους
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ασφαλιστικής Evima Μάρκο Κατσουλάκη η απόφαση ανάκλησης της άδειας της εταιρίας το κραχ της οποίας αφήνει στον αέρα... 20.000 και πλέον Ηρακλειώτες και συνολικά 270.000 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ήταν μια καταδρομική απόφαση που μας αιφνιδίασε η ανάκληση της άδειας καθώς με τις προσπάθειες που είχαμε κατεβάσει είχαμε φτάσει στο 70% με 80% της αποθεραπείας των προβλημάτων της εταιρίας ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κατσουλάκης δεν υπήρχε μαύρη τρύπα στα αποθεματικά της εταιρίας. Οι 270.000 πελάτες ήταν καλυμμένοι για τη ζημία τους καθώς υπήρχαν 41 εκατομμύρια μετρητά σε προθεσμιακές καταθέσεις και 25 εκατομμύρια ακίνητα σαν αποθεματοποίηση των οποιοδήποτε ζημιών που είχαμε εκκρεμότητα ή ενδεχόμενων.

Η εταιρία είχε κενό στο κομμάτι των ίδιων κεφαλαίων της όχι στο κομμάτι εξασφάλισης των πελατών της επεσήμανε ο ίδιος σημειώνοντας παράλληλα ότι η εταιρία


Δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον κ. Λαυρεντιάδη.

Ασφαλισμένοι

Όσον αφορά στο τι γίνεται από δω και πέρα ο κ. Κατσουλάκης ανέφερε γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει η άδεια στην εταιρία. Είναι δύσκολο αλλά το προσπαθούμε. Οι πελάτες καλύπτονται ούτως ή άλλως από το επικουρικό. Οι πελάτες κάποια στιγμή θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω όταν οι διαδικασίες δρομολογηθούν.

Ωστόσο η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και πιθανότατα θα περάσουν χρόνια μέχρι οι πελάτες τις εταιρίας να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Μετά τον ένα μήνα κάλυψης από το επικουρικό ταμείο θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια άλλη ασφαλιστική αν στο μεσοδιάστημα η εταιρία δεν έχει πάρει πίσω την άδειά της.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ