2013-02-12 18:39:04
Φωτογραφία για Τ. Κουράκης: Η μόνη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για το σχέδιο Αθηνά, είναι η απόσυρσή του
από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή ορισμένη φημολογία σχετικά με προτάσεις - βελτιώσεις του σχεδίου ΑΘΗΝΑ που δήθεν προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ σε ορισμένες πόλεις και για συγκεκριμένα τμήματα, ο Τάσος Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού επεσήμανε τα εξής:

"Στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, αναφέρθηκαν και παραδείγματα ανορθολογικής αντιμετώπισης ορισμένων πόλεων και σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό τα προτάξουν αυτές και μόνον από το σύνολο των τμημάτων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ που στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ αναφέρονται. Άλλωστε δεν θα ήταν δυνατόν να προτείνουμε και εμείς συγχωνεύσεις, μετακινήσεις και καταργήσεις τμημάτων αυθαιρέτως, χωρίς διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ που περιλαμβάνεται και στην επίκαιρη επερώτηση συμπυκνώνεται σε δύο σημεία:


1. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναγνωρίζει ότι με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ιδρύθηκαν, χωρίς ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, τμήματα και σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίζεται την αναβάθμιση της δημόσια και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης και τον εξορθολογισμό της με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης αλλά και της διατήρησης του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των ιδρυμάτων.»

2. «Αυτό απαιτεί τη συνέργια της ακαδημαϊκής κοινότητας και τη διαβούλευση με τους φορείς με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι ευνόητο ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί ικανό χρονικό διάστημα, οφείλει να γίνει εις βάθος, να αναγνωρίζει την υπάρχουσα πραγματικότητα. Και απαιτείται σταδιακή εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται τα αναγκαία κονδύλια για το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές, να διασφαλίζονται τα ενιαία πτυχία και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των σπουδαστών, του ΔΕΠ και όλων των εργαζομένων στα ΑΕΙ.» "
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ