2013-02-12 20:09:36
Φωτογραφία για «Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού»
ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΙ!! και πρέπει αν μειωθούν και άλλο!!- ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; - ΤΟΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑ;

«Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών σπεύδοντας να σβήσει τη φωτιά που άναψε με τη δήλωσή του για το ύψος του κατώτατου μισθού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Μέργος.

Έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat για το ύψος του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, διευκρινίζει το υπουργείο, στην άμεση αντίδρασή του αφού το τελευταίο που θα ήθελε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στα εργασιακά.

Άλλωστε, δεδομένου ότι ο τομέας αυτός των εργασιακών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και για τους κυβερνητικούς εταίρους, με τελευταία απόδειξη τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στις σκέψεις περί αλλαγής του νόμου των απεργιών, αποδεικνύεται ότι τέτοιους είδους δηλώσεις και αναφορές πριονίζουν και την κυβερνητική συνοχή.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat».

«Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η αντίδραση και του υπουργού Εργασίας Γιάννης Βρούτση. «Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του γγ υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του υπουργείου είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας για την καταπολέμηση της ανεργίας. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ