2013-02-12 21:25:27
Φωτογραφία για Τα βασικά κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας, τα όχι του κάθε σωματότυπου...
 Η Αλεξάνδρα Κατσαίτη είναι μέλος της fashion παρέας στο TLIFE και μέσα από το δικό της προσωπικό blog στη σελίδα της μόδας δεν σταματάει να μοιράζεται μαζί σου όλα της τα μυστικά αλλά και πράγματα που εξιτάρουν την αισθητική της.

Αυτή τη φορά, απαντά σε 10 βασικές για το στιλ σου και την κομψή εμφάνισή σου ερωτήσεις... Ποια τα "όχι" του κάθε σωματότυπου; Πώς διαλέγεις το σωστό τζιν; Ποια είναι τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχει μια γυναικεία γκαρνταρόμπα; 

Από αριστερά: Κatia Delatola, Stefanel

1. Αρχίζουν οι εκπτώσεις! Τι συμβουλές έχεις να μας δώσεις; Τι αξίζει να ψωνίσουμε;

Αυτό που αξίζει και μας είναι απαραίτητο είναι αυτό που κάνει πράγματι ευκαιρία μία αγορά στις εκπτώσεις!!! Προτεραιότητα πάντα δώστε σε κάτι που η αρχική του τιμή είναι υψηλή όπως παπούτσια ή τσάντα, ένα παλτό ή ένα πανωφόρι, ή ένα δερμάτινο τζάκετ. Επίσης χρήσιμο πολύ είναι κάτι που θα φοράτε στη δουλειά ή ένα βραδινό ρούχο, ένα καλό φόρεμα, που συνηθως δεν έχουν εποχή!


Aπό αριστερά: GSTAR RAW, Stefanel

Ακόμη και το τέλειο τζιν που δεν είναι πάντα οικονομικό, είναι μία έξυπνη αγορά στην περίοδο των εκπτώσεων!!!

2. Εκεί έξω που μας βλέπεις και μας παρατηρείς, τι λάθη παρατηρείς ότι κάνουμε που πρέπει να διορθώσουμε;

Νομίζω ότι τα πιο κοινά λάθη οφείλονται στη βιασύνη μας στην “όχι και καλύτερη” διάθεσή μας ιδίως το πρωί όταν πάμε για δουλειά ή στην υπερβολή και στην προσπάθειά μας να δείξουμε ότι είμαστε κάτι που τις περισσότερες φορές…δεν είμαστε!!!

Αν σκεφτούμε ή προετοιμάσουμε από πριν τι θα βάλουμε την επομένη ένα μεγάλο ποσοστό… ατυχίας στην εμφάνιση… μηδενίζεται!!

Αν αφαιρέσουμε το 1/3 από όσα σκεφτόμαστε να βάλουμε…. επίσης!!

Εάν δε, κοιταχτούμε και με προσοχή σε έναν καθρέφτη και με λίγο κριτική διάθεση…-κάτι σαν να τελειώσαμε μόλις το χορευτικό στο DWTS3 και η επιτροπή είναι απέναντί μας ….ε τότε… τα πολύ κοντά και πολύ στενά ίσως εξαφανιστούν μαζί με τις χοντρές ζώνες και τους κορσέδες και τα χαμηλόμεσα παντελόνια ή τα καλσόν στο χρώμα του δέρματος (δικό μου απωθημένο αυτό!!!) τις καουμπόυκες μπότες και τα ψηλοτάκουνα για όσες ούτε βήμα δεν μπορείτε να κάνετε Οταν νιώθεις άνετα μέσα σε ένα ρούχο, δεν πιέζεσαι και δεν ρουφιέσαι και μπορείς να περπατήσεις και άνετα με τα παπουτσάκια σου, είσαι σίγουρα πιο χαρούμενη και χαμογελαστή!!! Και αυτό είναι πολύ πιο ελκυστικό και σέξι!!

3. Δώσε μας από μία συμβουλή για κάθε σωματότυπο. Τι είναι καλό να αποφεύγουμε;

Ο κανόνας είναι ένας: Να ξέρουμε ποιο πραγματικά είναι το αδύνατό μας σημείο. Οταν το γνωρίζουμε… αποφεύγουμε να το τονίσουμε, που σημαίνει όχι ελαστικά υφάσματα τύπου ζέρσεϋ σε κοιλίτσες, ψωμάκια, μπουτάκια, μπρατσάκια κλπ., όχι εμπριμέ και οχι ριγέ!!

Αν οι γάμπες μας δεν είναι καλοσχηματισμένες ή τα πόδια μας δεν είναι πολύ ίσια, τότε ή θα βάλουμε πολύ κοντό αν είμαστε πολύ αδύνατες, ή μήκος στη μέση και προς το τελείωμα της γάμπας αν είμαστε πιο γεμάτες για να τραβήξουμε τα βλέματα μακριά από τα επίμαχα σημεία με ένα τακούνι λίγο πιο χοντρό αν το πόδι μας δεν είναι πολύ λεπτό!!

Ο σωματότυπος “μήλο” θέλει ίσιες γραμμές σε στιλ Courreges, ή ανδρόγυνο στιλ, ενώ για μεσογειακό σωματότυπο «αχλάδι» με περιφέρεια, η γραμμή 50\'s με φούστες που έχουν λίγο όγκο και στενή μέση χαρίζουν και αποπνέουν θηλυκότητα. Για γυναίκες «τύπου κλεψύδρα» με καμπύλες αλλά συμμετρικές αναλογίες οι στενές γραμμές και το 60’s look είναι ό,τι πιο sexy και stylish.

Η μονοχρωμία είναι το δίχτυ ασφαλείας σας, να ξέρετε όταν είσαστε σε δίλημμα!!

4. Ποιο είναι το σωστό τζιν για κάθε σωματότυπο;

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ….

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΖΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΧΑΜΗΛΟΜΕΣΟ ΚΑΙ ΣΚΙΣΜΕΝΟ!!!

ΜΗΛΟ = ΙΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ + ΛΕΠΤΟ ΥΦΑΣΜΑ + ΟΧΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟ + ΣΚΟΥΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ + ΤΟ ΖΩΝΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ

ΑΧΛΑΔΙ = ΙΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ + ΣΦΙΧΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΛΙΓΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ + ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ + ΜΕΣΑΤΟ

ΚΛΕΨΥΔΡΑ = ΜΕΣΑΤΑ + SKINNY JEAN +ΛΙΓΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ + ΙΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ + ΚΑΜΠΑΝΑ + ΣΤΑΘΕΡΟ ΥΦΑΣΜΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ + ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

SΚΙΝΝΥ = ΖΩΜΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ + ΙΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ + ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Aπό αριστερά:G STAR RAW, Stefanel

5. Ποια είναι τα βασικά κομμάτια μιας γκαρνταρόμπας;

Τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας είναι αυτά που μας πάνε πάντα παντού!!!! Ξεκινάμε από ένα τζιν, ένα λευκό t-shirt και αθλητικά, ένα μαύρο σακάκι, μαύρες γόβες στιλέτο, το «γνωστό σε όλες» little black dress, ένα leather jacket, μία καμπαρντίνα ή ένα καμηλό παλτό, μία ωραία τσάντα για κάθε μέρα και vintage στοιχεία και accessories όπως κοσμήματα, head piece, clutches και ιδιαίτερα κομμάτια από τις ντουλάπες περασμένων δεκαετιών που δίνουν σε όλα τα παραπάνω μοναδικό fashion style και άποψη και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Kαι τα δύο looks Μaria Patelis

6. Από που ξεκινάει κάποια που θέλει να χτίσει το στιλ της;

Από το γραφείο μου!!!

Και τα δύο looks Stefanel

7. Τι είναι στιλ για σένα;

Να ντύνομαι όπως νιώθω και να μην σκέφτομαι τίποτε παραπάνω από αυτό που μου φτιάχνει τη διάθεση!! Και έτσι η μέρα μου ξεκινάει με χαμόγελο και χαρά!!!

Aπό αριστερά: Isabel Marant, Miu Miu

8. Μπορούμε να φοράμε ρούχα από περασμένες σεζόν; Αν ναι, πως;

Πολύ απλά, αναμιγνύοντάς τα!! Προσοχή όμως στα πολύ ιδιαίτερα fashion trends & details της μίας σεζόν που την επόμενη θεωρούνται παρελθόν....

9. Ποιες τάσεις ξεχωρίζεις για φέτος; Ποια χρώματα είναι πρωταγωνιστές;

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΑΣ έντυσε στα λευκά φέτος, αλλά και στα ανοιξιάτικα με παλ αποχρώσεις σαν ζαχαρωτά και έντονα μπλε ρουά κίτρινα, μωβ και πράσινα για να μας φτιάξει τη διάθεση!!

Από αριστερά: Stefanel, Maria Patelis

Τα old school classics μπορντώ και καφέ μαζί με τα British style καρώ και τουίντ, τα χοντρά σαν χειροποίητα πλεχτά και η κυριαρχία του so minimal chic γκρι έγινε αισθητή από όλες μας.

Από αρσιτερά: Katia Delatola, Stefanel

    

Απο την άλλη, τα glam 80\'s με τα χρυσά, μεταλλιζέ και μπροκάρ έδωσαν έναν αέρα χλιδής και λάμψης μέσα στις δυσκολίες της εποχής. Η μόδα συμβαδίζει με την οικονομία και βοηθάει για να παίρνουμε αισιοδοξία μέσα από τα χρώματα που κυριαρχούν και τις τάσεις για να μας φτιάχνει η διάθεση και να χαμογελάμε και να χαιρόμαστε έστω και μέσα από κάτι τόσο ασήμαντο! Από κάπου πρέπει όμως να παίρνουμε χαρά για να συνεχιζουμε! Σωστά;

10. Τι ρόλο παίζουν τα αξεσουάρ; Δώσε μας μερικά tips Τα αξεσουάρ στο ντύσιμο για μένα είναι σαν τον cappuccino που λατρεύω χωρίς την κρέμα του... Είναι απλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!! Κάνουν τη διαφορά πάντα, τραβάνε τα βλέμματα, μας φτιάχνουν τη διάθεση και χαρίζουν μοναδικότητα και στο πιο basic οutfit!!!

Από αριστερά: Ηeadbands Katia Delatola, Γιακάς Maliya

Είτε είναι κόσμημα που υπεραγαπώ και το συνδυάζω με κάτι που φαίνεται ασύμβατο ή παπούτσια που επίσης λατρεύω όπως οι περισσότερες από εμάς, ή ζώνες που τονίζουν τη μέση και τη θηλυκότητα και τσάντες που μπορεί να δώσουν χρώμα και στην πιο μουντή και βροχερή μέρα... Όλα αυτά είναι τα super όπλα μας ενάντια στη βαρετή καθημερινότητα και υπέρμαχοι της προσωπικότητάς μας! Μας κάνουν ξεχωριστές!

ΚΑΙ….

H τσάντα ΔΕΝ πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια!! ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ!

     Stefanel

http://www.tlife.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ