2013-02-12 21:47:03
Φωτογραφία για Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση των μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την πολύκροτη υπόθεση των μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης φωτογραφίζοντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει ο συνήγορος υπεράσπισης των καθηγητών που κρίθηκαν χθες αθώοι από το δικαστήριο, ενώ από τα πυρά του δεν ξεφεύγει η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του prismanews.gr ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου, ήταν πραγματικός χείμαρρος για τη νομικό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για την τακτική της Κουμουνδούρου γύρω από την υπόθεση των μεταπτυχιακών και τους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν, αλλά και με φόντο τον τραγικό θάνατο του καθηγητή Αλεξανδρόπουλου. 

Ο κ. Γεωργίου, έκανε λόγο για μια δίκη που κράτησε παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε, καταλογίζοντας ευθύνες στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.


Όπως είναι γνωστό, το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία έκρινε χθες αθώους όλους τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση. Αν και η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των καθηγητών Κωνσταντίνου Λάβδα, Δημήτρη Κοτρόγιαννου και της Μαρίας Μενδρινού για παράβαση καθήκοντος, το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή. Αθώος έχει κριθεί και ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Παλλήκαρης.

Οι συγκεκριμένοι καθηγητές φέρονταν να εμπλέκονταν στις παράτυπες εισαγωγές και στους αποκλεισμούς φοιτητών από μεταπτυχιακή προγράμματα στο τμήμα πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

prismanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Πάρτε κανονικό προπονητή»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Πάρτε κανονικό προπονητή»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ