2013-02-13 01:53:04
Φωτογραφία για Έρχονται 6.143 νέες θέσεις εργασίας!
Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να καλυφθούν 6.143 νέες θέσεις εργασίας σε δήμους, νοσοκομεία και μουσεία. Εποχικές θα είναι οι θέσεις.

Μέσω τεσσάρων διαγωνισμών θα προσληφθούν 777 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα είναι: φωτοαντίγραφο ταυτότητας, φωτοαντίγραφο πτυχίου, φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος (όχι για όλες τις θέσεις), δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν πρότερη εργασιακή εμπειρία, επικυρωμένη βεβαίωση της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

866 θέσεις ανεργίας θα καλυφθούν μέχρι την άνοιξη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά άνεργοι και μέχρι 35 ετών. Οι θέσεις εργασίας θα αφορούν τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, εργασίες ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών δομών και την κάλυψη έκτακτων αναγκών ασφαλείας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. Σύντομα στον χώρο του πολιτισμού θα ανοίξουν και άλλες 1.800 θέσεις εργασίας, αλλά για επτάμηνη απασχόληση ανέργων.


1.200 θέσεις εργασίας ανοίγουν και στους δήμους. Θα πρόκειται για διετή απασχόληση και θα επιλεγούν μόνο άνεργοι έως 30 ετών. Οι θέσεις θα ανοίξουν μέσω ΜΚΟ. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εργαστούν σε κοινωνικά παντοπωλεία, κέντρα υποδοχής αστέγων, υπνωτήρια αστέγων, συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία και γραφεία διαμεσολάβησης.

116 διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνίτες θα εργαστούν στη ΔΕΗ σε νησιά. Τα νησιά αυτά είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος και η Κρήτη. Η εργασιακή εμπειρία των υποψηφίων θα παίξει μεγάλο ρόλο, καθώς θα υπολογιστεί ως βαθμολογημένο κριτήριο κατάταξης.

Οι υπόλοιπες θέσεις εργασίας αφορούν άλλους τομείς και πολλές διαφορετικές υπηρεσίες, οι οποίες θα προσλάβουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ