2013-02-13 06:54:03
Φωτογραφία για Ντράγκι: Υπερβολικός ο όρος «νομισματικός πόλεμος»
Την πεποίθηση ότι η άνοδος του ευρώ αντανακλά την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Ο Ντράγκι εμφανίστηκε το ίδιο καθησυχαστικός και την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας την ίδια απάντηση, σχετικά με τις ανησυχίες που εγείρει η απότομη άνοδος του ευρώ.

«Πιστεύω ότι ο όρος “νομισματικός πόλεμος” είναι πολύ, πολύ τραβηγμένος. Δεν παρατηρούμε τίποτα τέτοιο», σημείωσε ο κεντρικό τραπεζίτης.

Χαρακτήρισε, επίσης, ως «αβάσιμα και ακατάλληλα» πολλά από τα σχόλια που διατυπώνονται από ευρωπαίους αξιωματούχους για την πορεία του ευρώ.

Ο Ντράγκι υποστήριξε ότι «υπάρχουν ήδη ενδείξεις σταθεροποίησης στην Ευρώπη», πρόσθεσε για να επισημάνει στη συνέχεια πως η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα αρχίσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Εστιάζοντας στην Ισπανία ο Ντράγκι ανέφερε πως η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πως «βλέπει» θετικά σημάδια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ