2013-02-13 08:30:09
Φωτογραφία για Οι φεμινίστριες FEMEN με γυμνά στήθια στη Νοτρ-Νταμ των Παρισίων για να «γιορτάσουν την αποχώρηση του Πάπα»
belga.be (Βέλγιο) με AFP.   (μτφ. Κριστιάν)

Οκτώ φεμινίστριες του κινήματος Femen έβγαλαν τα στήθια τους τη Τρίτη το πρωί στο κεντρικό κλίτος του καθεδρικού ναού Notre-Dame de Paris για να «γιορτάσουν την αποχώρηση του Πάπα» Βενέδικτου ΙΣΤ '.

Έχοντας μπει με τη ροή των τουριστών, οκτώ νεαρές γυναίκες φορούσαν μακριά παλτά που αφαίρεσαν κοντά σε τρεις από τις εννέα νέες καμπάνες προσωρινά τοποθετημένες στο κεντρικό κλίτος.

Κτύπησαν τις καμπάνες με κομμάτια ξύλο έχουν Clinks με ραβδιά, φωνάζοντας στα αγγλικά  «Pope no more (Όχι άλλο Πάπα)». Στο στήθος και την πλάτη, είχαν γράψει συνθήματα με μαρκαδόρο όπως «No homophobe (Όχι στην ομοφοβία)», «Crise de la foi (Κρίση της πίστης)», «Bye bye Benoît! (Αντίο Βενέδικτε!)».

Ορισμένοι επισκέπτες του καθεδρικού ναού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. «Εδώ είναι ιερός χώρος, δεν πρέπει να απογυμνωθείτε εδώ», τις είπε μια Γαλλίδα.

Απομακρύνθηκαν βίαια από το κτίριο από την υπηρεσία ασφάλειας του καθεδρικού ναού και παρέμειναν έξω στην είσοδο για άλλα δέκα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα όπως «In gay we trust (λογοπαίγνιο, πιστεύουμε στην ομοφυλοφιλία)», η «Dégage homophobe! (Ξεκουμπίσου ομοφοβικέ)»

Οι Femen είναι γνωστές από το 2010 για τις πράξεις «τόπλες» τις στη Ρωσία, την Ουκρανία, το Λονδίνο και πιο πρόσφατα στη πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη ένω ο Πάπας απήγγειλε τον Εσπερινό.

Τον Σεπτέμβριο, είχαν ιδρύσει στο Παρίσι «το πρώτο κέντρο κατάρτισης» στο «νέο φεμινισμό».
Πηγή
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ