2013-02-13 10:39:51
Φωτογραφία για Στελέχη για την τσέπη τους
"ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ" ΜΠΟΛΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ... 

Οκτώ υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ καλούνται σε απολογία για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ετοιμάζονται κατηγορητήρια κατά 12 στελεχών του γερμανικού κολοσσού.

Ποιά στελέχη του ΟΤΕ;Νέα πρόσωπα, υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, καλούνται σε απολογία για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πλαίσιο της ανάκρισης που συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά για το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens, σηματοδοτώντας τις τελευταίες κινήσεις των ανακριτών προκειμένου να εκκαθαριστεί η πολύκροτη υπόθεση.

Οι κλήσεις σε απολογία αφορούν στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ, που κατά το κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων αλλά και της υπογραφής των επίμαχων συμβάσεων με την γερμανική εταιρεία μετείχαν σε επιτροπές αξιολόγησης αλλά και σε θέσεις εισηγητών και μάλιστα σχεδόν σε μόνιμη βάση.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους βασίζονται σε έρευνες της ομάδας των ειδικών εφετών ανακριτών με επικεφαλής την κυρία Μαρία Νικολακέα, που εντόπισαν για τους περισσότερους από αυτούς περιουσιακά στοιχεία αλλά και λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους και συμπίπτουν με την περίοδο της υπογραφής των συμβάσεων με την Siemens για τις οποίες οι ίδιοι οι εγκαλούμενοι διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο
.

Συγκεκριμένα, για τους επτά από τους συνολικά οκτώ που καλούνται σε απολογία, η ανάκριση εντόπισε είτε λογαριασμούς σε γερμανικές η αυστριακές τράπεζες είτε –το σημαντικότερο- την απόκτηση ακινήτων μεγάλης αξίας σε περιοχές βορείων προαστίων σε κοσμικά νησιά, περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Μόνον για ένα από τα εμπλεκόμενα στελέχη του ΟΤΕ, βρέθηκε απευθείας κατάθεση στο λογαριασμό του από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρίας, ενώ οι ανακριτικές αρχές προχωρούν στην ολοκλήρωση της σύνταξης των κατηγορητηρίων κατά 12 Γερμανών, στελεχών της μητρικής εταιρείας που κατηγορούνται ότι έδιναν τις μίζες και διαχειρίζονταν τα μαύρα ταμεία της επιχείρησης.

Σε μια προσπάθεια των ελληνικών δικαστικών αρχών να λογοδοτήσουν όχι μόνον αυτοί που τα πήραν αλλά και εκείνοι που τα έδιναν, τα κατηγορητήρια κατά των Γερμανών στελεχών της μητρικής εταιρείας αναμένεται να είναι έτοιμα σε δύο περίπου μήνες, οπότε και θα αποσταλούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Γερμανίας.

Της Ιωάννας Μάνδρου
kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ