2013-02-13 12:19:21
Φωτογραφία για Συναγερμός! Εκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για το κρέας αλόγου!
Η Ευρώπη βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με έναν διατροφικό εφιάλτη. Η πρόσμιξη κρέατος αλόγου σε προϊόντα που υποτίθεται ότι περιέιχαν βοδινό κρέας, ακόμα και σε ποσοστό 100% έχει αναστατώσει τους καταναλωτές...

Για τον λόγο αυτό η Ιρλανδία ζήτησε σήμερα την έκτακτη σύγκληση σύσκεψης με την συμμετοχή όλων των υπουργών των κρατών - μελών της Ε.Ε. για να συζητήσουν την λήψη πιο αυστηρών μέτρων για το επεξεργασμένο κρέας.

Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που εντοπίστηκε σε προϊόντα με σήμανση «βοδινό» έχει επηρεάσει τους καταναλωτές που βρέθηκαν για ακόμα μια φορά έρμαια στις ορέξεις των κερδοσκόπων.

Όλα ξεκίνησαν στην Ιρλανδία όταν ανακαλύφθηκε κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα μπέργκερ που υποτίθεται ότι ήταν φτιαγμένα από βοδινό.

Μόλις τώρα αποκαλύπτεται ότι παρά τα όσα διατροφικά σκάνδαλα έχουν προηγηθεί με μεγαλύτερο εκείνο των τρελών αγελάδων δεν προβλέπεται η αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην ετικέτα του προϊόντος.

Ήδη από χθες οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί και σε σφαγεία στην Βρετανία, εκτός από την Ρουμανία, ενώ οι έλεγχοι θα γίνονται πλεον και σε προϊόντα με βάση το χοιρινό και το κοτόπουλο.
newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λουλούδια στα κρατητήρια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λουλούδια στα κρατητήρια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ