2013-02-13 12:23:03
Φωτογραφία για Το δείπνο του Άγιου Βαλεντίνου!
Στο δείπνο του Άγιου Βαλεντίνου με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας θα πρέπει να είναι όμορφα , ρομαντικά και πάνω απ’ όλα να ξεχυλίζει ο έρωτας Ποιές τροφές θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την σεξουαλική μας διάθεση;

Σχετικές συμβουλές δίνει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ -Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η σεξουαλική μας υγεία εξαρτάται κατά πολύ από τη γενικότερη υγεία μας. Τα όστρακα (μύδια, στρείδια, κυδώνια) και τα μαλάκια (χταπόδι), είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Tα θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας τη διαστολή τους και συμβάλλοντας στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.


Επίσης οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια,τα αμύγδαλα, οι σταφίδες και οι σπόροι κουκουναριού φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτιώση της κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης σε κάποια φρούτα όπως η μπανάνα, το αβοκάντο, οι φράουλες, έχουν αποδοθεί «αφροδισιακές» ιδιότητες. Οι μπανάνες περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο θεωρείται πως αυξάνει τη libido στους άνδρες.

Η σοκολάτα είναι το πιο δημοφιλές αφροδισιακό σε όλο το κόσμο. Η διεγερτική δράση της σοκολάτας οφείλεται στην καφεΐνη που περιέχει αλλά και στη θεοβρωμίνη. Οι αμίνες επίσης της σοκολάτας φαίνεται πως επιβραδύνουν τη διάσπαση της ακανθαδίνης, ενός νευρομεταφορέα που ενώνεται με ειδικούς υποδοχείς του εγκεφάλου, προκαλώντας ευφορία. Επίσης, φαίνεται πως επηρεάζει την παραγωγή σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, καθορίζοντας έτσι σημαντικά τη διάθεση. Θα πρέπει επίσης να συνεκτιμήσουμε ότι η μοναδική γεύση και το άρωμά της διεγείρουν την έκκριση των ενδορφινών, αυξάνοντας έτσι τη διάθεσή.

Τέλος το μέλι θεωρείται αφροδισιακό, μάλλον λόγω ερεθισμού των γευστικών καλύκων της γλώσσας και της πλούσιας γεύσης του.
Παρόλο που δεν υπάρχουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα ορισμένων τροφίμων στην βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης και επιθυμίας, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθά στην υγιή σεξουαλική ζωή.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ